Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Friday, June 5, 2015

Buang masa sia sia

Bukan senang nak keluar jalan2 ambik angin saja saja.
But yesterday I make an effort to.
Memandangkan cuti anak dah towards the end and lately we almost never have time for fun, maka kita orang keluar bersama
Ja duk rumah dengan private nurse yg terpaksa kerja overtime.
Sebelum asar kami dah siap gosok baju, excited for no reason.
Kiranya dalam hati ada taman la...
But.
Tapi
Jeng jeng jengggg....
Things didnt go as planned.
Buat penat jer plan bagai
Hampehh...!
Buat rugi masa dan tenaga.
Kesian anak anak.
We went to this beach, niat nak makan2 sambil tgok ombak
Nothing!
Gerai byk yg kosong
Yang ada tu makanan yg dijual limited.
Lalat banyak
Kebersihan out.
So tukar plan.
Kami ke restoren terapung yg sohor juga sikit masa dulu.
Kami order macam2..
10 minit...20 minit....30minit...
1 jam, thats it, 1 menu pun tak sampai2.
So we walked to the counter, cancel our orders
(Pelik gak, pekerja restoren tu tak mintak maaf pun, at least cakap dah nak siap ke....niaga stail mana ni?)
Went back home with long faces.
Lepas magrib makan nasi goreng n mee bandung bungkus
Just like always.
What a frustrating day.
What a frustrating way of life.
Rasa terbakar hati tapi tak tau nak salahkan siapa.
Agaknya once you r a loser, forever a loser!

3 comments:

Anonymous said...

win some lose some. winning points are often hidden, not obvious, the sharpness of the internal sight must be activated.

Fendi Rocka said...

buang masa je singgah situ, kaoau org lain ada dah mengamuk

kelipkelipchumel said...

Walau gitu, walau tak seperti dirancangkan, sekurangnya dapat spent time together outside kan aunty.. ada hikmahnya tu. mungkin kalau makanan tu sampai kotnya xsedap, pastu mahal plk. lagi xbest gitu kan. everything happen for reason rite.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...