Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, May 14, 2014

Iffah melangkah ke depan..

Tuhan sentiasa permudahkan,
Itu harapan saya,
Walau agak frust sebab Iffah gagal ke Institiusi perguruan,
hati tetap redha ketentuan Tuhan rezeki Iffah di bidang perundangan.
Dia di terima masuk ke UIA bidang undang2, syukur Alhamdullilah,
Sebenarnya saya tak kisah kemana hala tuju Iffah dlm mengejar cita2,
Dia nak jadi lawyer ke, go ahead laa, janji dia belajar rajin2
Cuma memandangkn saya payah nak urus hal dia sekarang ni, saya lebih suka dia belajar di sini saja, kalau boleh nak suruh berulang alik dari rumah...
Tu pasal lh saya prefer masuk maktab perguruan.
Maktab hanya walking distance dari rumah saya.
Senang kan?
Tapi saya hanya merancang, Tuhan yg menentukan.
May be she belongs there, UIA is waiting for her.
(Loyar buruk ni dah nk jadi lawyer bertauliah yer)
Well, what else can I say, be it!
Hari ni, petang ni walau saya teramat penat kerana baru pulang dari sekolah, saya gagahi juga menemankn dia di sini,bereskn medical checkup,
Perut berkeroncong kerana balik dari sekolah tadi hanya untuk sent Anis home dan fetch Iffah.
Tak sempat makan pun.
Kakak kat rumah mujur ada yg tolong tengokkan.
Bila siap urusan Iffah ni saya akan bersegera balik untuk urus kakak pulak.
Apa pun saya hanya mendoakan yg terbaik buat anak saya ni.
Saya penat x apa,
Saya hanya nak segala urusan beres.
Iffah, promise that you will do your best.
As for mummy, I believed that...
INNA MAAL USRI YUSRA
WAINNA MAAL USRI YUSRA..

DALAM SUSAH ADA SENANG,
DALAM SUSAH ADA SENANG.
Itu janji Tuhan.


2 comments:

Kakcik Nur said...

InsyaAllah, Iffah tidak akan menghampakan. :)

Anonymous said...

Tahniah Iffah...gud luck. aG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...