Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, November 22, 2016

Terlalu cepat menilai.

Wanita itu.
Muka mencuka.
Mata tajam melirik
Dia pandang kearah saya dengan tilikan atas bawah atas bawah.
Suka benar perhatikan orang, tak faham la saya.
Bila dia terpandang yg saya juga sedang perhatikan dia,
Dia tak senyum pun.Sombong!
Saya hadiahkan senyuman.
Tak berbalas, membazir saja senyum.
Nyesal pulak lah.
Dia duduk dan macam orang bodoh saya duduk sebelah dia.
Saya sapa dia dgn soalan mudah..Dah lama sampai?
Tunggu jawapan dari dia mcm bertahun rasanya.
Nyesal sekali lagi.
Patut saya tak yah ngada2 nak tegur tadi.
Takper, itu lah saya, sokmo pun over peramah.
Saya perhatikan dia berborak sakan dgn orang2 yg dia dah sedia kenal.
Lebat jugak hujjah nya.
Bukan pendiam pun.
Saya mula rasa macam kueh tak laku.
Takper, sabarrrr....
Mungkin kerana dia cantik, jangot, kaya..
Seusia saya tapi jauh lebih segala galanya dari saya.
Saya hanya lebih lemak...
Dia pun gemuk, cuma tak segemuk saya.
Kalau dia baca ni saya nak cakap sekali lagi.
DIA PUN GEMUK.... Puas!
Ok, fine...tak nak kawan sudah.
Saya mula tak hiraukan dia.
Saya pun ramai kawan dimajlis tu.
Tak heran...
Nak tergelak pulak..ni cerita lama.
Cerita pertemuan pertama saya dgn dia.
Percaya tak sekarang ni dia kawan baik saya.
Kawan yg memahami dan yg mengerti.
Kawan yang pantang saya tak kelihatan dia akan wassup tanya khabar saya
Kawan yg mengadu segala nya di bahu saya
Kawan sama2 gelak bodoh sampai sakit2 urat perut.
Eh, apasal awak sombong nar dulu ?
Menyampah saya la...
Jawapan nya buat saya muhasabah diri...
Agaknya dia betul saya salah...
" Hani, saya kenal awak dari cerita kawan2. Saya kagum ketabahan awak. Saya segan dgn kelebihan awak, saya malu utk mendekati awak. Saya suka perhatikan awak."
Habis tu kenapa awak tak respond bila saya tegur awak si majlis Soraya dulu?
" Bila? Bila masa awak tegur saya? "
Owh, rupanya teknikal problem , sound system tak clear hari tu..
Padan laa....
Tu laaa...Saya cepat menilai, silap saya.
Sekarang pun wajah nya masih mencuka.
Bukan buat2..memang semula jadi wajah stail gengster.
Masam sokmo...
Tapi bila dia senyiummmm...
Luruh duka di dada saya.
( Nak cerita sikit lagi apa yg dia kata..dia kata dulu sebelum kenal saya, dia suka tgok saya, sweet gitu...hehehehe...meter perasan saya naik ke langit tujuh!
Ok bai.)

1 comment:

cinta said...

Hehe. Biasa tu jadi mcm ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...