Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, April 30, 2009

Rindu menggamit...

Lima permata
di hati bonda
Tiba tiba hati
terasa amat
Jugak Anis....
Lima permata di hati bonda sajalah,
meniupkan kembali semangat,
untuk bonda terus menggapai bintang
walau malam semakin kelam dan suram
hati semakin rapuh
dan diri semakin terbuang.....

Wednesday, April 29, 2009

Now Za, let me alone for a moment...

So many test papers to be marked..
So little time given...
So tired...
So sleepy...
I am feverish and feel like my head is going to explode anytime now...
Trying to stay awake is a big problem here..
I turned to this thing they called 'the laptop' just to give me some fresh air..
Here I have friends that kept me company in the silence of the night...
I have someone that never failed to make me smile with some silly jokes...
I also have a few who shared their photos and stuff just to chase the boredom away.
Not to forget those who really like to keep me from doing my work by buzzing me at endless time..
Yes, that's you alright..
.Now just shut up and let me finish marking my test papers...!!!

Tuesday, April 28, 2009

A friend in need

Yap sukarela bagi khidmat massage secara apa Yap...? Tanduk kerbau? Bila awak dapat kemahiran nih....?
Pantang ada orang duduk, Yap akan offer free service.
Tapi kan saya ni lenguh di lengan, knape belakang saya yang awak urut..?O..padan lah, sempat belajar untuk sakit belakang saja ye...Pas tu? Innalillah....Tok guru meninggal!!!
Hentam saja lah Yap..
Sapa nak cuba hubungi saya.

Monday, April 27, 2009


Hari ni kita focus pasal zodiac...stupid topic!
Strange but may be true..
Ramai yang request for the topic
Well, Q please...
A Libran female is total woman, complete with the charming manners and delightful elegance. She can also argue with the convincing male logic and beat you at any argument. However, the male side may come in front of you after sometime. Debate attracts her and she weighs both sides of the situation with total fairness. A Libra girl may start an argument alone and finish it alone, with your contribution being only some occasional comments. While she is arguing with you, she may smile every now and then.

Before you know it, you will feel captivated by her smile and charm. By this time, she would have won the argument as well as your heart. Of course, you won't mind that, since she convinces with such carefully balanced and logical arguments. A typical Libran female characteristics profile includes a constant need to be fair and balanced. The best part is that she presents her case in such a tactful way that you don't feel offended at all. At the same time, although she is stubborn, she easily changes her mind if she finds your arguments more logical and convincing.

She will never stick to a viewpoint just because its hers and your opinion will matter to her as much as her own. Libran women love luxurious surroundings and sloppy, dirty surroundings make them feel depressed. If subjected to such environs for too long, they can fall physically ill too. Most of them work after marriage. Apart from money, one of the basic reasons for this is that for them, marriage is also like a partnership and both the partners have to carry out the responsibilities together.

Being suspicious is not one of the personality traits of a Libran girl. She trusts you completely and opening your personal mail will be wrong in her eyes. She expresses her emotions easily and lavishly; you will never find yourself complaining in this aspect. There will be no dearth of charming glances, gentle strokes, affectionate hugs and loving kisses. After marriage, you will never come back to a dirty home. Everything will be spick and span, right from your drawing room to your wife to the kids.

A Libra female loves talking, but she will patiently listen to your monologues too. She is all feminine, where love and romance is concerned. However, when some crisis situation crops up, she will be as strong as any man. She will always be there to help you, motivate you, build up your strength and support you. With children, she will be loving, caring and a little strict, especially where respecting you is concerned. She will dote on them, but they will never come before you. You were the first love of her life and she will never forget that.

She will never let the kids disrespect you and your needs will always come first. If you become too strict with them, she will be there to wipe their tears and give them the chocolate you denied. A Libra woman may become a little imbalanced once in a while. Still, the harmony and balance will return soon and she will become her usual lovable self again. She is one of the few females who can play the princess with the perfect captivating charm and, with as much ease, lend you a supporting hand in crisis. And she melts your heart with that enticing charm and alluring smile too!

She love music and everything about arts.

Cam tu la aku....

Sunday, April 26, 2009

Si dia..

Takut sungguh malam tadi.
Hubby tak ada..
Ada orang cuba break in..
Aku kejutkan bibik
Ingat nak tumpang semangat dia
Tambah buat aku pucat adalah
Bibik sampai mengeletar
Hampir nangis..
Time ni lah aku tak suka nih
So apa lagi,
Aku heret bibik ke dapur
spy spy apa yang bunyi pelik tu..
Intai di tingkap..
Nampak bayang bayang manusia di luar pagar
hoyong hayang di tepi jalan
Siap lontar batu lagi
Tak takut lagi...geram ada!!
Jom la bibik kita tido
Pak Cu Rahim ni..
dah buat kita pun naik gila
Cam dia.

Saturday, April 25, 2009

Hari Anugerah dan mesy. PIBG sekolah.

Camni lah kami guru2 di SKPPG. Kalau acara rasmi, kami akan mengenakan baju rasmi kami. Baju kurung merah hitam. Jangan tak tau, ada di antara kami kena tempah baju baru tiap2 tahun...Bukan kerana bertukar corak atau warna, tapi disebabkan oleh perubahan pada saiz..Betul tak..? Tak yah sebut nama, sapa makan lada dan terasa pedas angkat tangan.....


Boys, U made ur principal proud...

Last nite I went to give my moral support for the SIC students at the KB Mall. They were just fantastic. They managed to attract the crowds with their performance and they surely are confident and proper.Well, I salute u Sir Razi and Sir Zulfakar, for bringing out the best in them.

Friday, April 24, 2009

Sleepless in kb

Ngantuk nye..malam tadi kul 12 baru tido, kul 3.30 dah bangun...........
So gud day everybody, I am going to bed..........

By the way, Sheila and Aiman, thanks for the 'Turquoise crystal bracelet'
May God Bless You.

Thursday, April 23, 2009


Ajk persiapan tempat (PIBG&kecemerlangan)
Syaireen,Rose,K.Mah,Ma and I
kerja sikit posing banyak.
Tengah sedap posing Boss masuk..
Jom Boss, kita bergambar kenangan nak??
Mana tau kan, kut ada antara kita yang tercampak ke GuaMusang ke..
Larat ke campak kami ni....kami ni kn size XXXL
Kwang, Kwang, Kwang..

Kalau lah

Kalau lah,
Apa yang tersirat di hati ada tertulis di wajah
Pasti orang yang
kita geram sangat ni
lari jauh2 untuk
selamatkan diri,
mungkin perlu,
hubungi 911.
Pasti orang yang
kita marah sangat ni
cepat cepat
pakai baju besi.
Atau lebih baik,
Pasti orang yang kita rindu
tak kan membiarkan kita tertunggu tunggu,
terus saja sms atau call..
Pasti orang yang kita sayang ini
sangat sangat sayang ni,
yang sedang baca blog ni,
senyum meleret...
senyum suka lah tu....
Dah..buat keje!!!
Perasan lak dia.

Wednesday, April 22, 2009

Aku PK 14

Kat sekolah I kan ada PK 4..Haa.., jangan kau orang tak tau..Jawatan PK4 ni bukan senang nak dapat..Tetap dan berpencen lagi!
Kerja Pk4 ni tak de lain dari buat repot..Kira cam private investigator..Sikit bawah dari James Bond..
Silap hari bulan esuk GB panggil I...........Alahai la belalang, nasib kau la belalang. Tu la, berhati hati di jalan raya.. Agak2 PK4 baca blog ke????
Kena saman ke ni????

Monday, April 20, 2009

Bestnyer Laksa....nak?

Top in my list
Wahh..favorite food I nih..
Sedap nya....
Bagi la laksa kelate ke, laksa siam ke, laksa asam ke, laksa johor ke...
Asal laksa, memang suka sangat..
Selain makan laksa yang lagi best ialah biar orang lain yang suka laksa tapi tak dapat makan laksa terlior tengok laksa ni......jangan jelesssssss

TQ Ros,

Sunday, April 19, 2009

The third mural

Now Minnnie has a friend.
This morning we drew mickey next to Minnie.
The sun was burning on our backs but we managed to proceed.
A few pupils tried to fan away the heat with some newspapers n books.
Thank you dear, we appreciated what you all did.
You didn't want your teachers to melt under the blazing sun.
You do love us all, don't you ???
He he he.... I heard teacher Sheila is going to give all of you a spelling test..
Teacher Normilah is going to make you recite the time table..
As for me, nothing much..just polish your grammar coz afterwards I'm gonna give you some homework..not much, just 50 questions...sikit jer tu...
What do you mean you prefer us to get sick after too much sun??
Awww.....naughty naughty naughty!!!

The murals may not be the best murals in town but we are proud to say that these murals won't be here if there is no team work. Thank you ladies for the most enjoyable time working with you all...Boss, tak kan free kut....Kalau upah mahal ni..Kami tak mintak banyak, belanja Mee udang kat Pasir Mas tu kira ok dahhh...kan Yam?? Dura kata kat New Horizon pun boleh..
As for me, mana2 pun alright, janji dapat makan free..Caaaayang Boss kita!

Sukar sungguh hidup ini

Hari berganti hari.
Usia bertambah
Baki umur makin surut
Sejarah hidup makin menebal
Ilmu bertambah?
Dosa meningkat?
Kepayahan tetap serupa
Rahmat berganda ganda
Apa yang ku cari belum ku temui..
Apa yang ku cuba hindari,
seperti bayang mengikuti langkah ku.
Selagi Tuhan masih meminjamkan ku nyawa..
Aku harus hadapi segalanya dengan redha
Semoga kesabaran memayungi diri
Pohon berkat doa dari Illahi..

Saturday, April 18, 2009

Sakit nya hati ini....

Tak tau nak tulis apa
Tak ada idea
Tak ada mood
Hati sakit
Keje banyak satu tak menjadi
Ngadap benda ni pun tambah menyakitkan hati
Dah...Stop. Terminate. Period. End.

Friday, April 17, 2009

Our Mural dah siap

Dah siap satu...one more to go.
Yam kata...penat aku nak buat ni..ketar tangan aku
Milah kata...guna berus besar la cepat sikit
Sheila kata...berpeluh peluh dah campur warna..tak jadik jadik
Dura kata....nak warna apa dan sapu tang mana...
Aku kata....
-Kat situ kuning la sayang, bukan biru
-Sapa bawak kueh ni, nak satu
-Come on..dah la gelak tu..
-Adoi...cakap siang pandang pandang
-Hantu...kat ner? jom balik lah..

Tq, Pn. Normilah
Tq, Pn. Mariam
Tq, Pn. Norsheila
Tq, Cik Adlura
-Thank you friends, without you all, I won't be able to finished it on time.

Disini kita melakar lukisan hidup
Harapkan terhasil mural bahagia
warna ceria kita palitkan
warna duka kita cuba sembunyikan
warna sama menghasilkan lukisan yang berbeza
kerana hati kita tak serupa..

Wednesday, April 15, 2009

Tuesday, April 14, 2009

Apa sudah jadi ni Musxxxxxx???

Orang duk sibuk cerita pasal kabinet baru
Pasal Bangkok yang bergolak
Ekonomi dunia yang mengalami kemelesetan
Obama dgn cara pemikiran nya
Gempa bumi
Pencemaran udara
Apa lagi.....Hmmm...
Awak tu dik,
tak de penyakit cari penyakit
itu lah....
Akak dah pesan dari dulu
Awak tak endah nasihat kita orang
Sekarang sapa yang susah???
Adik ku Muxxxxxx,
Orang selalu tidak menghargai apa yang didalam tangan
Sedangkan yang terbang hinggap tu belum tentu cenderawasih..
Entah2 burung hantu......

Masih belum terlambat.

Monday, April 13, 2009

Anis is 8

Sory Anis, ur birthday celebration has to wait. Since nobody is around at this time of the year, mummy thinks it is much better to celebrate it later..Chik n Along is coming back next week so it will be more fun.Anyway dearest Anis, happy birthday to you my youngest daughter..May God bless u with all the happiness in this world.

Sunday, April 12, 2009

Don't remind me anymore...

May be I should have known better..
But to err is human.
To forgive is divine...
to forget?
to forget??
to forget is impossible..
For so long I've been celebrating this day
Never thought that one day,
it should be forgotten
not to be remembered
Today is the day, years back..
I make the biggest mistake in my life.
I did.....i sure did......

Berlari ke langit

Sudah puas aku berlari sendiri
Mau saja aku berhenti melepas lelah
Dan mengikis baki resah dari terus bergayut di hati
Penatnya bila bersendiri berlari begini
Jatuh sendiri
Bangun sendiri
Mengubat luka sendiri
Memujuk hati pun sendiri

Alangkah sepi nya larian ini
Kosong sungguh jalan yang ku lalui
Kalau ada pun rindu yang menyapa
Sekadar sentuhan hati yang sementara
Dan aku terus juga berlari
Membawa luka yang serupa.

Saturday, April 11, 2009

Kita serupa...

Sekolah hari Sabtu ni memang memenatkan..Hari ni kami gotong royong menceriakan kawasan sekolah. Pasukan kami di tugaskan melukis mural. penat tapi seronok...Jom bergambar dgn cikgu. Eh, Sama lah kita hari nih, sedondon. Comot pun sama2 comot..

Friday, April 10, 2009

Tak pasal2 dosa free

Yer tak ye jugak laa...Kalau semua orang baik, tidak ada hasad dengki, tak lah Tuhan sediakan neraka...

Thursday, April 9, 2009

Ngumpat membahayakan kesihatan

Meletup macam bomb.
Betul ke ni Sheila???
Sah ke berita ni Yam?
Milah, jangan reka reka..biar betul
Ha? Yap pun tau....
Mah kata dah lama dia tau pun.
Nampak nyer aku ni ketinggalan keretapi.
tak per, Zini pun masih tergangga ..
Pah cepat lah balik sini, tak sabar nak cerita ni
Apa? Tak kan lah Kak Dah yang pendiam pun dah dapat hidu gossip ni..
Yer ke ni...Tak caya lah.
Ros, awak dah dengar belum gossip terkini ni?
Meh dekat nak bisik...
Kau tau Ros,
Si XXX yang baru pindah tu dah buat hal...kau jangan terkejut kalau aku cerita
Memang la dot dot dot tu biasa, tapi kau tahu tak dengan sapa..
Dengan si YYY yang dot dot dot lahhhh...
Tak sangka kan Si YYY yang dah dot dot dot tu boleh dot dot dot
Apa pulak...betul la wak!!!
Astagaaaa, dah pengsan Si Ros ni....
Ros..?.Ros....? Me mo me mo me mo me mo....








Wednesday, April 8, 2009

Aiman tak kisah

Align Left
Aiman tak kisah, Ismail tak kisah, Afiq, Asraar,Khairul,Firdaus semua tak kisah..
Tu..kat luar kelas, jentolak sedang runtuhkan sisa bangunan sekolah lama..Semua kepala berpusing macam magnet ke arah bunyi deruman tu..
Dengan lembut sabar seorang guru, aku menasihati anak2 itu supaya focus dan rajin supaya nnti kerja kat bilik hawa dingin, tak lah penat cam yang kat luar tu..Ok, ok sapa minat sangat nak keje penat cam dia orang tu boleh kuar gi tgok, yg nak belajar, duk diam2 dlm kelas.
Satu kelas meluru keluar.....



Monday, April 6, 2009

Menghargai seni

Berdiri di tingkap di bilik guru,aku memerhatikan buruh kontrak menyusun
'Crazy Paving'.
Bentuk kelarai yang dihasilkan begitu menarik sekali. Simple tapi cantik.
Pagi ni dah dua tiga kali aku singgah di tingkap..
Dari beberapa keping dah jadi satu hamparan..
Aku memang suka bab hias, atur dan susun ni..
Kalau di beri peluang nak jugak cuba.
Try pattern lain, buat 'Mexican design' ke..'Animated Design' ke...
Best nih!
Kesian jugak tengok mereka bekerja..
Berpeluh peluh memunggah bata dan matahari pun ramah benar pagi ni..
Tiba tiba kedengaran sapaan dari teman guru yang agak nya dari tadi memerhatikan aku menongkat dagu di tingkap.
" Kalau rasa nak tolong atur bata tu pergi je lah tukar profesyen, biar mamat tu yang masuk kelas awak hari ni...."
Laa..Kesitu pulak mereka nih. Jangan di suruh sekali lagi..Aku betul betul turun ke bawah dan join budak2 boroh tu kang, baru ternganga u all nanti..

The question is....

Why? Why? Why? Why? Why?
Why? Why? Why?Why?
Why? Why? Why?
Why? Why?

Sunday, April 5, 2009

Sudah jatuh di timpa tangga,pintu,atap...

Saya ada 1,ooo,oooo,ooo,oo masaalah...dah tak cukup jari nak bilang. Dah tak cukup brain sel nak kaji dan solve masaalah2 saya tu..
Cuma satu yang saya pinta...Semoga Tuhan tidak lupa untuk ringankan beban masaalah saya ni. Semoga Tuhan jadikan saya tabah menghadapi masaalah yang telah tersedia untuk saya dan terpaksa saya tanggung ini. Semoga Tuhan beri saya kekuatan untuk terus hidup kerana saya tidak mau masaalah2 saya ini membuatkan saya berputus asa.
Saya tidak bersendirian kerana Tuhan bersama saya...AMIN.

Saturday, April 4, 2009

Ala emak kawinkan aku...


Ada bau nasi minyak ni...

Thema warna apa ni dik???

Baik cakap awal2 ..nak tempah baju!

Sory, no Kebaya's......

Jubah kut.....Uwaaa!!!!

My Makdik is on cloud nine...

Makdik tau,

We all happy, K.Long happy, k.Ngah happy,k.Ni happy, k.Tie happy, k.Linda happy, k.Ina happy....

Ma is the happiest!!!

Ubat duka yang terbaik...

Ha ha ha...
He he he...
Wa kah kah...
Tak kira lah macammana pun...janji gelak!

Gelak menggurangkan stress.
I ni memang kuat ketawa tapi depending mood jugak..Kalau hati tak tenteram, jokes yang macam mana lucu pun tak akan dapat memancing ketawa.
Kadang kadang ketawa ni macam and suis..kalau dah terpasang suis tu benda remeh temeh pun jadi lucu..dah tu susah nak stop pulak, terkekek kekek. Waktu tu rasa nak pejam mata sebab tengok muka orang pun nak terketawa...tambah2 kalau ada teman yang sama waktu dengan nya.Alamat boleh pecah perut laa..
Ada juga lawak yang kita tak hingin nak ketawa...lawak yang di buat oleh orang yang telah menyakitkan hati kita..konon nak sejukkan hati kita lah...mau nyer, nyampah ada!( Kadang tu tak tahan nak ketawa jugak tapi ego ku buat aku mencuka..dalam hati macam digaru garu...)
Bab kejadian yang melucukan ni banyak, dah tak ingat kalau nak dikenang semua nya. Tapi sampai hari ni kalau terkenangkan insiden 'Lawak laksa' antara I dengan Za, boleh tersenyum sorang2..sampai mati I tak lupa...shyyy!!! tak nak cerita,rahsia kan Za.
Satu lagi lawak giler masa berkunjung ke Surabaya bersama my mum...Kan Ja? Ja lah saksi aku ketawa gulung2 kat dalam bilik tu...My daughter Ja and I memang beair-air mata ketawa..Alahai Che dearest, lainkali tak nak dah bawak Che kat sini...buat sakit perut kami jer.
Alhamdullilah, syukur kepada Tuhan....Kalau lah Tuhan tidak selitkan adegan adegan lucu ni dalam hidup ku seharian macam mana lah agak nya...Sekurang kurang nya dapat juga sedikit ketenangan bila sekali sekala dapat mengurangkan tension dengan ketawa..
Teman ketawa memang ramai..tapi tak semua teman ketawa akan ikut menangis di waktu kita mengalirkan air mata...Malah tak mustahil ada yang sengaja buat tak tau jer tenguk kita berduka cita...
Terima kasih Tuhan, bersyukur kerana teman ketawa ku adalah teman yang jitu...

Datang dan pergi

Selamat pulang ke tanah air anakanda Sham dan Zai. Selamat memulakan tugas setelah bertahun menimba ilmu di perantauan..
Selamat berangkat semula anakanda Ikhwan ke Cardiff. Pandai pandai lah jaga diri di bumi orang...
Anakanda Nazrul yang datang dan pergi, sentiasa berada di awan biru..Semoga sentiasa ceria dan hadapilah hari muda mu dengan mengumpul sebayank mana pengalaman hidup yang dapat di kutip...Hari ini agaknya di bumi mana hinggap mu?
Buat anakanda Ja yang akan pulang bercuti, insyaAllah, masa untuk Ja kembali dan menetap di bumi bertuah ini akan tiba jua...Masa menentukan segalanya..
Anakanda Ayi dan Farah yang disayangi, terima kasih kerana rajin menjenguk kami disini tapi kami rasa terkilan kerana tidak dapat menyambut kedatangan anak berdua baru baru ini kerana masa dan keadaan tidak mengizinkan..
Kalau ada sumur di ladang,
dapat saya menumpng mandi
Kalau ada umur yang panjang,
Dapat kita berjumpa lagi.

Friday, April 3, 2009

memang nak kena ketuk Mamat nih!

Dah janji dengan member nak siapkan satu projek...So, hari ni bersengkang mata lah aku ngadap laptop ni..letihla printer aku menjilat kertas A4 dan kehausan dakwat lah dia nanti.
Bukan kedekut tapi segalanya perlu duit...Tanpa duit projek kecik pun tak kan menjadi, inikan pula projek mega..Kuasa duit.
Aku bukan nak cakap pasal duit nih, so put that aside. Aku nak cakap pasal janji...Janji. Orang kata 'promises are made to be broken'...ye ke??? Aku tak setuju tu. As for me, once I promise apa apa..I akan cuba sehabis baik untuk tidak punahkan janji tu..kira aku ni species yang tak mungkir janji...tak kira la janji besar ke, janji kecik ke..janji wajib ke, janji sunat ke...
Aku cukup fed up dengan orang yang mudah buat janji tapi cukup suka mungkir...Apa saja dalam kepala otak orang yang macam ni?? Heran sungguh! Dah tau benda tu susah nak buat, jangan la pandai2 nak sedapkan hati orang dengan berjanji nak bereskan..Cakap saja terang2, ngaku yang awak tu tak mampu nak buat...payah sangat ke wak??
So....disebabkan orang yang patut di hapuskira ni lah yang aku terpaksa habiskan hujung minggu ku bertemankan laptop ni. Tak pe, nasib baik aku ni mood ok, sanggup siapkan apa yang patut si mamat tu siapkan...
Tapi ingat wahai Si M........, ada ubi ada batas......

Dato Seri Naji Tun Razak

Hari ni Malaysia mendapat Perdana Menteri baru...
Najib is the eldest of Abdul Razak's six sons (the other four being Nizam, Nazim, Nazir, Nazri Aziz and Johari); his younger brother, Nazir Abdul Razak, runs the country's second-largest lender, Bumiputera-Commerce Holdings Bhd.[2] the second Prime Minister of Malaysia, and a nephew of Hussein Onn, the third Prime Minister of Malaysia, Najib is regarded[by whom?] as a political blue blood. He was first married to Tengku Puteri Zainah Tengku Eskandar; but is currently married to Datin Seri Rosmah Mansor. He has three sons (Nizar, Nazifuddin and Norashman) and two daughters (Puteri Norlisa and Nooryana Najwa).
Najib received his primary and secondary education at St. John's Institution, Kuala Lumpur. He also attended Kuala Kangsar Malay College and Malvern College in Worcestershire, England, and subsequently attended the University of Nottingham, where he received a bachelor's degree in industrial economics in 1974.
Najib holds the title of Orang Kaya Inderapura Shahbandar of Pahang Darul Makmur.

Thursday, April 2, 2009


Aku harus sabar,
Zini, sabar....
Che Zah, sabar.....
ZIpah, sabar.....
Rose, sabar...........
Dwen, sabar..........
Kak Moh, sabar..............
Sheila, sabar.............
Injai, sabar.......
Mala, sabar.......
mohyudin, sabar.......
Kak Nah, sabar...
Lina, sabar.....
Kita kena sabar........

Setiap orang di duga dengan pelbagai dugaan dan setiap orang merasakan dugaan yang di tempuhinya adalah dugaan terhebat...
Sabar.............Apalah erti kehidupan jika tidak ada dugaan....
Sabar..............Aku juga seperti kamu
Sabar.........Tuhan maha mengetahui hikmah yang tersembunyi di sebalik kesabaran ini...
Kita pakat bersabar k.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...