Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, January 1, 2009

kISAH DULU DULU




BOBBY
Bila astro siar cerita 'Bobby' ni I tak lepas peluang tengok..Nostalgia. 35 tahun dulu minat giler lah kat Rishi Kapoor ni. Time tu I duk asrama. Wajah Rishi tu ada di segenap tempat, dalam locker, tepi katil, muka depan fail dan mana saja ada tempat boleh tampal maka penuh la wajah kacak (bagi pandangan gadis berumur 14 tahun) orang tu..Kalau lah Rishi tu datang ke sekolah I masa tu, mau nya putus nafas...Masa tu terasa macam kita lah si Bobby tu..Gaya jalan dan pakaian dia menjadi fesyen semasa. Skirt dan baju ikat depan tu..hm, adalah sehelai dua!

Rosmawati? Norhasyimah? Roslah? Wan Azimah? Ingat lagi tak..?

Syimah, 'Dato' tau tak awak tu nangis masa dapat tau Rishi Kapoor kawin? Kalau awak kawin dgn Rishi, tak jadi mak datin la awakk!!Don't worry Datin, I tak bocorkan nyerrrr.


As for Lah, jangan marahlah kalau anak awak tu minat giler kat JHbrothers tu..Awak dulu tu siap lompat pagar asrama pergi tengok cerita 'Bobby'...Time tertangkap tu dgn I sekali terseret sebab tolong cover! Lah, u should join me dieting..jgn marahh k!!


Zie yang masih lawa cam dulu2, masih boleh nyanyi tak lagu 'Me syair to nahi'...? Dulu awak hafal lagu tu..Kan warden panggil geng kita kerana melalak dalam dorm tengah malam buta..Itu pun I terseret sama gak walau pun I ni crew belakang tabir jer. Ingat lagi kita di paksa nyanyi atas hardstand masa hostel assembly..Nangis I. Masa tu rasa tak nak dah campur dengan geng u all..


Wati yang diingati...dulu kita lah yang paling kurus. Pakai seksi cam 'Bobby' pun tak seksi sebab body sekeping..kalau la ni kita pakai cam tu, agaknye kiamat tak?? Kita pernah ubah suai baju untuk 'Anual Dinner' tapi tak menjadi cam baju Bobby pun. So awak terpaksa pinjam baju I yg warna oren jugak sebab bagi awak tu, kalau paten tak sama, warna sama dgn Bobby pun kira ok..

That dress was my last gift to u cos that was the last time I saw u. Where r u now Wati? Do u still have that dress?

Do u still remember me....?


Bobby bukan sekadar cerita...

Bobby adalah kenangan masa lalu yang mendewasakan aku....


MENYAYANGI TIDAK SEMESTINYA MEMILIKI..

1 comment:

adik nik said...

cete tu memang best..penuh dengan konflik yg meruntun jiwa..saya pun suke tgok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...