Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, August 3, 2009

Kerana Aliff

Aliff: Tice, mama kita pandai masak 'Nasi lauk gulai ayam'.
Tice: O yer ke aliff...
Aliff: Mama kita masak sedap.
Tice: Sure..mesti Aliff suka kan?
Aliff: Tice nak?
Tice: Ish, tak nak lah, TQ jer lah Aliff, Tice kan berdiet la ni.Lagi pun pagi2 ni tak eluk makan nasi...
Aliff: Bau gulai mama kita mcm bau gulai Kak Wok.
Tice: Bab Kak Wok,Kak Wok ni jangan sebut, terliur tice!Dah, gi siapkan keje yang tice bagi tu.. Tak siap jaga2 kamu Aliff. Go.Now.
(Sepuluh minit kemudian.
Aliff dtg lagi ke meja ku.)
Alif: Tice, ini nasi gulai ayam sebungkus utk Tice, mama kita bagi.
Tice: Laahai..! Camna nih...?? Apasal tak cakap dari tadi..Ok, ok, Tq Aliff, Aliff punya pasal Tice makan jugak.Tak diet pun tak per. (Rosak la diet ku hari ni......)

Walau bagaimana pun, terima kasih kepada parents yang sentiasa membuatkan aku rasa begitu dihargai...

4 comments:

DrSam said...

sebelum ni memang saya pantang tengok masakan bergulai ni, sekarang selepas kejadian tempoh hari, memang pantang terus.

tapi bila baca dialog Aliff dan Tice ni, terliur lah pulok.

hani@debumelukut said...

drSam,
i hv been avoiding 'nasi berlauk' since first day diet lagi, tapi this time mmg tak leh kata 'No'..these innocent kids melts my strenght sometimes..

adanz said...

nasi kak wok.... huhuhuhu tak bole tahan.... balik puasa baru ni dia tak meniaga la pulok... kempunan sat... dapat klon kak wok pun jadi la

hani@debumelukut said...

hahahaa...4th raya dia dah jual dah..Q nyer panjang hingga ke jalanraya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...