Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, August 10, 2009

Suka nye kita...


Hari ni genap sebulan kita 'on diet'. Kurus? Lum lagi. Anyway bukan berdiet untuk kurus pun. Sekadar untuk jaga kesihatan. Lagipun gemuk sangat nanti tak muat lak baju dalam almari tu..Bukan senang nak rantai selera yang membujur lalu melintang patah ni. Susah yang amat sangat. Tapi berkat sokongan moral dari kawan2 at last turun jugak la beberapa kilo..Berat kita hari ni..jeng jeng jeng..!! tak leh announce kat sini lah, segan. Kalau banding dengan beruang kutub tu, rasa2 lah ringan kita lagi kut..Kira okey la kan..Sapa nak join kita dipersilakan...

4 comments:

zaijb said...

saya... saya.. kak, mana borang nak kena isi ke??? hehehe...
macamana akak diet tue ajar lerr...

wanisan said...

Ning

I m oso on a diet.It's called 'sea food' diet. very effective ..... whatever i see i eat lar. On a serious note: go n read this book - ' YOU ON A DIET ' by Dr Micheal F Roizen n Dr Mehmet C Oz. over 2.5 million copies sold in U S. Then u will know why dieting/fasting will not work.

hani@debumelukut said...

Zaijb, makan cara sihat saja n see the results..tapi kalau untuk shed byk kg tu tak reti lah akak nih..sekadar untuk maintain the weight boleh laa..

hani@debumelukut said...

Ayah Jie,
Nanti gi KL sure nak cari buku ni kat MPH. Dr mehmet Oz ni mmg ning minat pun, selalu tunggu dia kat Oprah...
hahhaa..My better half diet stail berpantang certain food... 'pantang jupo'that is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...