Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, January 15, 2014

malu sungguh!

Malu bila ingat balik insident ni.
Nak trgelak pun ada.
Malu dan masa tu rasa bodoh sangat.
Tapi,
Tadi kawan saya cerita pengalaman dia hampir serupa.
Rupanya bukan saya sorang pernah memalukan diri sendiri begitu.
Nak tau?
Ni kisah nya
Saya keluar dari shopping mall bimbit barang kiri kanan
.Kaki cepat jer ke kereta, letak barang atas bonet dulu.
Jari seluk hbeg cari kunci.
Masaalahnya bila dah jumpa kunci, tak boleh pulak nak bukak pintu kereta,
Semacam kunci tu tak betul.
Kenapa pulak ni, cari pasal sungguh kunci ni.
Cermin kereta tinted tapi saya tiba2 perasan ada orang duduk di seat pemandu,
Haah! Sapa ni? Orang jahat? Nak curi kereta?
Bukaaaaaaaannnnnnnn......!
Tu lah pemandu kereta tu.
Entah laki siapa yg sedang tunggu isteri shopping kot.
Alamak, sah saya silap kereta lah ni,
Menggong tul lh saya nih.
Menggong menggong menggongggggg
Rasa merah muka jam tu jugak,
Maka cepat2 saya angkut barang saya dari atas bonet kereta tu.
Berlalu tanpa kata.
Malu tebal melekat di muka.
Malunya akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....!
Tapi tak se malu kawan saya lagi.
Masa dia ceritakan pengalaman malu nya tadi,
Saya ketawa nak pecah perut.
Kawan saya ni keluar dari bank menuju ke kereta .
Masa masuk bank tadi, suami dia tunggu dlm kereta di depan bank.
Kawan saya tgok ada lekuk di sisi kereta seperti kesan tergesel.
Kebetulan lengan baju ropol2, dia cuba hapuskan kesan gesel tu guna lengan baju lah.
Kesat, tak hilang jugak.
Kesat lagi.
Tak kuasa nk kesat dia bukak pintu kereta sambil bebel..
"Awak pergi sondol punggung kete siapa pulak tadi...?"
Maka terpingga pingga lah si pemandu.
PONNN....bunyi hon.
Kereta belakamg yg kebetulan serupa cepat2 hon.
Mana tak hon, isteri naik kereta orang lain.
Dah la kesat kereta org dgn percuma.
Siap nak mula sessi membebel kat laki org lagi.
Aduuuh, tu pasal saya ketawa besar bila dgr cerita kawan saya ni,
Sekurang kurang nya, malu saya secubit jer,
Malu dia sebaldi!


10 comments:

Ibu n Abah said...

Kikikikikikiikiki...
Saya pun pernah kena.. Tp mujur malu saya sikit jer sbb takda org dlm kereta dan org lain tak nampak.....
Mau terkejut kawan cikgu tu....ek
Tambah terkejut tuan punya kereta......

Ann Ishak said...

hahahahah saya pulak rasa nak pecah perut ketawa, terbayang2 gaya kawan akak tu bercerita :)

ieda said...

hahahaha...
dua2 tuan kereta tu confirm gelak guling2 kat rumah...esp yg kawan ticer bebel tu...

Anonymous said...

adoiii.. lawak sgt2 ni aunty! sakit perut nak tahan gelak. saya pon pernah tertukar kereta. maklum lah kancil color puteh, melambak2 kan. parking kt depan kedai runcit. byk kali tekan remote control x terbukak2 jugak, tawaf a few times ( nak tgk kot2 yg belah driver jer tak unlocked ), hasilnye meleset. dah cuak dah ni ( sbb keter pinjam ).. nak nangis pon ade sbb hp x bwk.. dlm dok panic tu tibe2 pekerja kedai runcit tu laung dr kejauhan, "kak, tadi kak dtg naik keter kancil yg lagi satu tu", sambil tunjuk ke arah keter yg parking selang 2 bijik keter. adoiiii.. budak ni, bgtau awak sket boleh tak?? grrr.. terasa bahang kt muka, malu dan bengang. hahaha...

Rai Ourkizuna said...

hahaha..kelakar seram tu namanya tu.. saya tak pernah lagi tersalah kereta sbb kalau cari kereta tengok no plat nya..tapi tersalah laki pernah..kat pasar malam folo laki orang lain..nasib baik tak buat romantik pi kait tangan dia nak jalan pimpin tangan bagai..perang dunia ketiga jawabnya..hahaha..

makcu B said...

Kawan kita tu..... sapa ya? heheheheeeeee......

Irfa said...

hahahha.gelak besar baca kisah kawan sis tu. rasanya semua ada kisah mcm ni.sy punya lebih kurang la,,cuma lom sempat masuk keta je

Anonymous said...

sy pernah tarik pintu keta myvi putih, ingat keta husband sy yg slalu parking kat situ..nasib baik keta tu locked wp driver nya ada.mybe tggu wife dia gak kot.. kalu tak, mmg dah tduduk kat seat depan dah.. err, pastu br perasan rupany keta org lain n sy terus blalu dgn muka merah mnahan malu yg amat sangat.huhuhu...

harzharun said...

hahahaha...

cerita saya plak, ayah jd pemandu...tgh tunggu kami selepas siap solat terawih kat surah...tetiba ada makcik mana ntah masuk dlm kete..terkejut ayah...makcik tu salah kete...hahahaha

Anonymous said...

ehh... meh kita gelakkan orang. tapi sy pun pernah terkena gak.. tekan kunci bunyi tapi pintu tak leh bukak.. tekan lagi pintu off tapi tak gerak.. tekan lagi utk bukak pintu..bunyi tapi tarik pintu tak bukak2... dah panik ni. rosak ke kete sy... pusing satu kete baru perasan kete sy yang sebelah sana le.. parok weiii.. nasib baik tak de org nampak (tapi entah2 ada org gelak sakan dlm cermin tengok minah mereng...

Rie - JB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...