Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, December 20, 2016

Tanda tanya

Macam mana nak tau kita ada penyakit?
Bukan semua penyakit ada petanda awal
Bila usia dah berganjak ke 5 series mula rasa risau.
Risau kerana usia begini ramai dah yg ada berbagai jenis penyakit.
Darah tinggi
Kencing manis
Masaalah jantung
Cancer
Dan macam2 lagi lah.
Mereka yg dah tau tu takper, dah dlm proses berubat.
Appointment dgn doktor pakar dan segala macam ubat dah di telan.
Masaalah nya kalau kita tak tau kita ada penyakit, nak buat macam mana?
Makan membujur lalu melintang patah.
Tak ada pantang langsung.
Body makin mengembang.
Kadang kadang bila tengah kunyah coklat terfikir juga, kalau la aku ni pengidap kencing manis...
Coklat bukan lagi sedap di mulut tapi dah jadi semacam racun.
Takooootttt.....
Mintak pada Tuhan, jauhi lah segala penyakit dari bertandang.
Saya ni urus ahli keluarga yg sakit
Kalau saya pulak sakit memang problem besar.
Saya bukan takut utk sakit tapi orang2 yg sakit di bwh jagaan saya tu siapa nak urus?
Itu sebenar nya.
Itu yg selalu bermain dlm batu jemala patek ni.
Tu pasal risau ni...

2 comments:

mokjadeandell said...

Hani,
Akak pun hari tu jatuh sakit langsung tak boleh urus orang sakit. Kesian cikli sbb kena manage sendiri bila masuk spital. Mujur anak cuti.
Jaga kesihatan ya. Semoga diberi Allah kemudahan dalam segala urusan.

Granny Hani said...

Semoga akak cepat sembuh..sian cikli.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...