Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, November 25, 2009

Sapa nak bantu ni....

Tayar kereta ku pancit.
Nak wat camna ni..
Sebenarnya aku nak ke rumah Syam, singgah jap kat kedai runcit berdekatan. Bila turun dari kereta aku baru perasan tayar belah belakang tu dah flat dah..Nasib baik dekat dengan rumah lagi, so patah balik ler. Try call for help. X der sapa yg available untuk datang membantu. Camna ni...?
Itu lah, bawak kereta saja yang pandai, lain haram tak tau.
Isi minyak pun kalau terpaksa jer..itu pun buat muka welfare supaya dapat bantuan dari pam assistant.
Tambah angin tayar? X pernah, mau nyer meletup kalau suruh aku handle.
Check enjin? Biasa bawak ke workshop and tau terima yang dah tip top..
Tukar tayar? No, never.
Tapi kalau terpaksa tu rasa nya boleh kot.
Kata Mona, bukan payah sangat pon tukar tayar tu..Berdiri jer kat tepi jalan dan try to look desperate...adalah tu orang yg akan stop tanya whats wrong. Nasib baik bukan saja tukar tayar, suruh cat kereta pun ada yang sanggup..
Yer ke gitu Mona... Kalau yang manis 17 tu mungkin sifir tu berkesan tapi kalau cam kita la..4 hari duk tercegat kat situ pun, tak de yang pandang kot...
Aduh..du...du..dudududu....

1 comment:

maiyah said...

kalo terpaksa kene gak buat tu.. bygkanlah kalo takde sesapa kiri kanan.. itu hnya kalau hehe.. yg pasti kat kedai mnyak tu dorang bleh bantu kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...