Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Sunday, November 1, 2009

Hanya untuk yang lebih sabar

Petang semalam kita ke kedai 'Kopitiam K...' yang terletak berdekatan dengan rumah kita, itu yang famous tu..Di Kota Bharu ni berlambak kopitiam tapi dah katanya ini cawangan kopitiam yg masyhur seentaro terengganu/msia/dunia, kita nak juga cuba try test.Well well well...Cawan ada trademark sendiri, kopi pun trademark sendiri..Semua orang boleh buat gitu klau dah established..
Yang jarang2 anak melayu boleh buat, yang kami salute kat dia orang ni satu jer...LAYANAN KELAS MERANGKAK!. Hmm..Hanpir nangis dah anak aku kelaparan semalam kerana menunggu nasi lemak yg di pesan. Agak nya baru nak kukur kelapa la tu...
Sayang sekali, bila layanan tak se gah nama nya, orang boleh serik tau nak datang lagi..Kita sah dah serik dah, mau nya setengah jam hanya nak beritau 'Fish n Chips' dah tak de dalam stock...Dah tu order benda lain takes another hour lak...Agaknya Tauke besar tau ke they all lembab cam ni..Should try to improve la kalau nak jaga pelanggan..Kan dah hilang sorang pelanggan yang sah kalau datang order separuh dari menu...
Eh betul lah awakkk...bukan nak menjatuhkan kedai tu tapi kita pergi tu pun kerana ada kawan yang beritau pasal layanan yang 'extra slow' gitu. Tak cuba tak tau. Dah cuba, Tobat kita tak nak lagi ke situ...

7 comments:

♥chentatiku♥ said...

hehe..saye pun pernah merasai yg same..di kopitiam r.i.c.
h a m p e h s g t!

hy coffe bean and old town jugak best!

TokNabe said...

Kalau menunggu sebab ramai orang tak kisah la. tapi kalau tak ada orang pun lembab... tobat jangan ler pegi lagi, buat hilang sabar dan menambah dosa sendiri aje.

erk...kopitiam ni kat are mana?

A love too srong to die said...

Hehe..itulah dugaan...

Dugaan
Suatu yang senang di mulut
Tapi sukar di hati

Dugaan dan hidup
Dua kata punya satu jiwa
Pelengkap antaranya
Tiada pernah bercerai

Dugaan
Siapa bisa tahu
Bila ia datang?
Bila ia pergi?

Dugaan wujud di situ
Cuma mata tak nampak
Sebab ia dipandang serong
Dugaan adalah bebanan
Bebanan?
Tuhan pemberi beban?
Bukankah Tuhan yang menduga?

Hidup tanpa dugaan
Umpama hidup dalam kekosongan
Sebab itu
Hidup perlu dugaan
Dan dugaan perlu hidup
Jika tidak
Siapa yang nanti diduga?

Manusia acap mengeluh
Dugaan itu gila!
O kala senang tiada pula gila itu
Siapa beri kau senang?
Siapa beri kau dugaan?

Dugaan dan hidup
Tak mungkin keduanya berbalah
Kerna mesra mereka adalah abadi

LIPISLADY said...

Sallam, hani saya selalu makan kat restoren sabar menanti, tapi taklah lama sangat menanti oeder nye.

hani@debumelukut said...

betul chentahatiku, mmg tak leh lawan coffe bean.

kalau toknabe nak tau, kopitiam ni sebelum mamak spicy,sebelah kedai tudung tu.Gi lah try.

agaknya lipislady, kena tukar nama lain dah kopitiam ni..'Restoren yg di tunggu tak tiba2'

Anonymous said...

something to be shared
old time coffe is not halal for muslim!

LIPISLADY said...

Sallam cikgu Hani, kah kah kah nok tergelak, saya setuju sangat nama restoren yg ditunggu tak tiba2 teh,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...