Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Sunday, July 11, 2010

Lebai malang pun tak semalang ni...

Nak di jadikan cerita...
Sebelum ke sekolah, dalam kegelapan pagi saya singgah ke teller untuk mengeluarkan sedikit wang belanja..Maklum la tgok dlm hbag yg ada hanya syiling. Buat penat singgah, yang ada hanya tulisan di skrin ' Out of Service'..nak mencuba di lain teller, masa tak mengizinkan. Jadi ke sekolah lah saya berbekalkan duit sebanyak duit poket anak murid yg darjah satu.
Takpa, coffee corner kat bilik guru mewah makanan, tak kelaparan la perut ku. Bab makan beres, problem solved.
Hari ni perhimpunan. Awal2 lagi saya dah duduk di pentas.Relax, tunggu majlis mula.
"Kak Hani, akak bertugas kat pagar hari ni, kawalan murid lewat..." Bisik Hasniza. Haah? Mata ni cepat intai GB kat mana..Nasib baik, boss belum turun..Berkejaran la saya ke pintu masuk..Penat tercunggap2..Pengawas dah ada..lega. Camna boleh lupa ni..
Lepas perhimpunan terus ke kelas satu.."Class stand..Good Morning class..."
Saya berdiri didepan kelas, confident gitu.
"Cicer, baju cicer ni dah koyak"
What? Where?........
Adoiii..
Naper ni..Saya turun dari rumah langkah kiri ke ni...?
Biarlah koyak pun koyak lah..Padan la saya dah lama tak pakai baju ni.. Rupanya baju yg bermasaalah. Small matter jer ni..Ambik stapler. Pap! Pap! Staple saja...Bijak Bijak!!!
Dah la, cukup la suprises yang tak menyenangkan ni...Dah tengahhari pun. Perut lapar, nak cepat2 balik makan..
Sampai rumah terus masuk ke dapur..Keroncong perut dah makin sumbang ni..
Bibik, masak apa hari ni...?
"Ibu kan bilang mau beli nasi sumatra dan tak payah masak....?"
Huhuhuhhuhuuuuu......Ya Ampunnnnn...

2 comments:

kak Erna said...

salam hani..maaf..tergelak akak membacanya..bukan ape..rasa lucu..stapler aje baju yang koyak..he he..akak kat opis sentiasa ada jarum dan benang bukan untuk sendiri aje.kengkawan pun sama..dah tau tempat akak simpan..tak payah mintak pun kadang2...dia terus guna aje..

hani@debumelukut said...

kak Erna,
memanafaatkan peralatan yang ada..heheehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...