Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, July 7, 2010

My Man.

How many person does it takes to change a light bulb?
Too many..
Tiba2 tak menyala lampu.
Saya nak panggil orang baiki.
NO!
'Easy tasks' kata Superman.
Ultraman pergi cari tangga, tak ada..
Ok, susun kerusi atas meja.Ultraman panjat.
Screw penutup balang kaca dibuka..Haa..balang kaca bulat sudah rosak.
Superman keluar jap pergi beli balang baru.
Ultraman turun dulu dari menara buatan sendiri untuk cari screw yg jatuh tadi..
Ultraman panggil Batman suruh tolong cari.
Superman dah balik dgn balang kaca/mentol baru.
Batman aje yg panjat menara kali ni..Cuba pasang..Tak muat, silap saiz.
Superman kuar lagi tukar balang lain sambil beli goreng pisang.
Lama. 1 jam.
Saya malas komplen.Diam dan lihat.
Dan menggelegak di dalam.
Dah mula gelap, magrib..
Superman dan Batman terkial2 cuba nyalakan lampu kat bilik solat tu.
Ultraman masih cari screw yg entah mana dah..
Naper? any problem? Tak nak menyala jugak.............
Don't worry la mummy, we have a solution.
"Hello...Che Lah tukang letrik?Boleh dtg jap..Oh yer ke..malam tak boleh...Ok, esuk pagi yer..tolong baiki lampu bilik saya ni..."
Kan dah cakap, kalau dari tadi call Mamat letrik ni, sekarang dah boleh guna bilik tu.
Saya cakap salah, tak cakap salah.........
Superman,Ultraman dan Batman tersadai keletihan.........
"Nanti esuk esuk kita orang baiki lampu kat belakang ..."
TAK PAYAH.

4 comments:

aG said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Superman, Batman & Ultraman kt umh ni pun same jugak...2 gayat...tggl 1... tp x leh nk hrp jugak...mujur ada wonder woman...whoosh!!!

madam gold said...

He..he..he...you re awesome Hani.Mmng tak jemu baca blog you ni..

hani@debumelukut said...

aG,
i-man pandai wat apa yer??????

wonderwoman,
next time akak ajak wonderwoman la bantu..

madam gold,
this is reality..suka tak suka kena hadapi juga..tq for stopping by.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...