Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, August 25, 2010

Tahun ketiga Anis berpuasa..

Anis, hari ni dah 15 hari kita berpuasa.
Anis dah nampak tak selera masa berbuka tadi.
Seketul ayam pun tah tak tertelan..kueh pun tak sentuh.
Sabarlah anak, kita dah sampai di puncak bukit ni.
Esuk kita mula menuruni bukit Ramadhan menuju Syawal.
Raya pun dah tak lama dah..
Dua tahun kebelakangan ini Anis tak tinggal puasa.
Tahun ni mesti Anis boleh teruskan dengan izin Tuhan.
Anis kuat, mummy tahu Anis kuat.
Ingat masa kita pergi bercuti ke Europah baru ni.
Kita jelajah 3 negeri.
Anis tak komplen letih walau mummy tahu Anis dah penat.
Anis tak komplen bila makanan yang sempat di jamah hanyalh di sebuah stesyen transit ketetapi laju.
Anis faham bila mummy cakap susah nak dapatkan makanan halal jadi kena makan apa saja makanan halal yg kami boleh dapati.
Anis ceria sepanjang perjalanan itu..malah masa Anis jatuh, Anis bangun sendiri dan tidak apa apa pun.
Ingat masa kita ketinggalan keretapi dan kita terpaksa berlari ke syesen berdekatan untuk manaiki keretapi yg seterusnya,
Anis gagah betul angkat bag dan berlari tanpa merungut.
Kan Anis gagah menghadapi segala suasana tu.
Ini kan pula hanya untuk menahan lapar dan dahaga selama 13 jam..
Bukan payah mana pun.
Ok, Ok, esuk kita berbuka di fast food restaurant..itu yg Anis duk tunggu2 kan?
Kalau orang lain tak nak ikut, kita pergi berdua, mummy temankan anis.
Orang lain mana boleh di pisahkan dari hidangan Nasi dan lauk2 tradisi..
Mummy dua dua boleh...mula2 makan Pizza pas tu balik rumah makan nasi pulak.
Anis punya pasal...mummy apa apa pun boleh, janji Anis teruskan berpuasa cukup sebulan.

2 comments:

Anis Qistina said...

insyaallh anis akan puasa penuh.

Anonymous said...

mami ler paling best..klau yg kat rumah makan nasik jer..klau yang gi fast food mkn pizza jer..tapi mami..makan pizza dulu..balik rumah mami makan nasik pulak...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...