Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, February 11, 2014

Isi perut seorang perempuan

Hahahaaa....silap tajuk tu.
'isi perut beg tangan seorang perempuan.' Tu baru betul.
Jangan tak tau, isi perut beg tangan ni melambangkan usia, personaliti dan sosial status seseorang wanita.
Ni isi perut handbag seorang wanita bekerja, usia lima puluhan, middle class and a very simple lifestyle.
Ada apa yer, let me take you all for a tour.
Well, yg wajib ada beg duit lah.
Next comes the 'cards' ..segala mcm card ada.nonsense hampir separuh.
Then the handset n the tab. Tab x de dlm photo sbb guna tab tu utk ambik gambar..
Pen is a must to and a small notebook for what not.
Medical pouch comes in handy now, dulu tak perlu.
Another pouch for syillings n keys n sometimes a brooch or two.
Lipstick n perfume? Of course.
Tissues.
Sweets
Hair band.
Nail clipper.
Gunting
Kapak
Chain saw.
Bom tangan
PATI, kalau nak nyorok kat sini pun boleh.
Haishhhhhh......!
Segala maknenek ada.
Kadang2 takut nak gali dalam2
Takut dah menetas anak ular yg di peram.
" mummy, mana kunci kereta?"
"Dlm hbeg mummy, ambik laa"
Sah, berani potong jari, sah tak jumpa kalau harapkan org lain cari.
Segalanya lemas dlm lautan harta pusaka di dalam handbag saya.
Handbag awak pun sama kannnnnnn?

3 comments:

Ann Ishak said...

kira kemas lagi tu kak, kalau saya duit syiling tu merata2 je coz main campak takdenya nak simpan dalam bekas syiling :)

Kakcik said...

Kakcik ni kalau tukar beg, sahlah ada yang tertinggal. ..

t.a.t.a said...

Teacher, you need some help for your garden? Well, don't worry. Just pull out any PATIs from your bag. Might see one or two.

Kalau jumpa habaq mai no.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...