Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, December 16, 2014

Bukan chef

Sama tak definasi 'pandai' dengan definasi 'suka'?
Tak sama kan?
Sekali lagi nak bagi pencerahan.
Saya bukan nya PANDAI masak, saya SUKA masak saja.
Memang la syurga saya di dapur.
Daerah takluk saya yang tidak boleh diganggu.
Celik mata ada saja menu
Tak kira western ke, italian ke, chinese ke, janji masak.
Sedap ke tidak?
Hentam saja laaa
Sedap ke tidak bagi tekak org lain saya x kisah,
Janji anak2 kata sedap dan licin.
Presentable ke tidak?
Kadang2 presentable, kadang2 kena abaikan rupa
Dah tu kadang2 masak tak menjadi.
Saya pun x lalu nak telan mcm mana nak suruh org makan.
Sudahnya tong sampah yg makan.
Sebab tu lah saya cakap saya bukan pandai masak,
Saya hanya suka masak.
Hobby saya.
Terapi minda saya.
Dari tumbuk orang baik tumbuk bawang lada.
Dari cincang orang, baik cincang kubis
Dari duk bakar hati orang baik bakar roti
Tu pasal laaaaa....
Hari ni nak makan apa?
Makan hati berulam jantung.
Hati lembu goreng bwg lada
Omelet kulat sisir
Singgang kepala ikan tenggiri dan ulam jantung pisang
Sambal belacan n budu..
Fuhhhhh.....

4 comments:

Kakcik Nur said...

Janji kita gembira dengan apa yang kita buat... :)

Hasniah Ismail said...

Betul kata Hani

Ibu n Abah said...

Pandai tak pandai
Family kita semua sihat walafiat ... Suami kita buncit... Anak2 happy...
Apalagi kita nak?
Kan cikgu?

muhaini said...

Fuhhh .... Amat mengancam tu menu hari ni.
Huhu .... Hari ni cinbom bread xmenjadi (-__-')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...