Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Saturday, July 18, 2009

Tanya sikit...

Otak ku dah senak memikirkan masaalah negara ni..Meh kita kongsi, mana tau u all ada jawapan bagi soalan2 yang berputar putar dalam batu jemala patek nih..
1. Kenapa lah time aku nak guna ketip kuku, time tu lah benda tu ghaib..Walhal dah berdozen rasanya ku beli.
2. Apa pasal lah anak aku ni..Aku rebahkan kepala ke bantal je, dia mintak nak Milo..Silap timing betul!
3. Kenapa bila aku memandu, lorong yg aku amik tu lah yang paling perlahan gerak nya..Kalau aku tukar kang, laju lak lorong yang aku tinggalkan tadi...
4. Setiap kali nak unlock the door,kalau segugus kunci di tangan, yang akhir sekali ku cuba tu lah kunci yang betul...Kena time tak tahan 'nature call', laaaaagi la berasap!
5. Perasan tak time kita pakai kaftan koyak, time tu lah ada saja tamu yang bertandang..Mcm la aku ni kedekut sgt...Time kita bergaya, buat bazir bedak je...
6. Kenapa kawan aku ni suka benar order pizza yg rasa macam satay?? Nak makan satay order satey lah...Heran!
8. Kalau cabutan bertuah untuk hamper, kenapa lah nama aku tak pernah naik..Tapi kalau cabutan untuk buat persembahan spontan, sah aku!
Soalan akhir.....
Kenapa time aku mula nak diet ni, asyik mimpi makan laksa...,kadang tu orang bagi laksa..kawan kawan cakap pasal laksa...Aku yang hantu laksa ni bukan main susah nak divert fikiran ke benda lain.... Kes penderaan nih!
Mak, nak laksa.

17 comments:

cikguyusof said...

saya pun hantu laksa jugak.... laksa pining! Tak suka laksa johor wp org johor...

hani@debumelukut said...

cikgu. sah kita boleh geng.

Anonymous said...

akak,buke sore mace tu. saya rasa pertanyaan akak tu sapa yg baca mmg dpt jwb..mkgn nak surh kita byk bsabar.

NoRT said...

aku x makan laksa... huhuhuhuhu... bihun kuah laksa je leh telan...

NoRT said...

ketip kuku suka main nyorok2 la....

Anonymous said...

Tanya skit,sapa yg patahkn sayap, serpihkn paruh dn rapuhnya hati jentayu?

hani@debumelukut said...

Dia yang tidak bernama..Anonymous!

Chekgu BaniHassim said...

byknye persoalan...

erm...kdg2 jawpan tu takde jawpan..
itulah hidup...
kite just carry on je...

mpmn said...

tp skrg syp dah ok, paruh dah digam n hati dah kuat n tak rapuh lg kan.sy suka laksa teluk kucai

mpmn said...

benda2 kecik mmg mcm tu. bila kita nak guna selalu tak jumpa. pglmn sy stoking selalu hlg psgnnya. pelik sungguh, puas cari tak jumpa. ada hantu stoking ke. satu lg seluar dlm selalu hlg. ada hantu seluar dlm ke. sapa boleh jwb

hani@debumelukut said...

Teluk kucai? kar ner tuh...plan sikit, nak gi cuba..

hani@debumelukut said...

mpmn,
tanpa sayap pun masih boleh terbang...

cikguyusof said...

wah mpmn, mungkin si rajawali akan muncul kembali?
Awas jentayu!!!

AnakPerantau said...

teluk kucai tu di ng Jelapang Padi di pasar malam Jitra ada jual. tya member kedah mesti tahu pya. cgyusuf tu pun tahu, hari tu gi iab ut n dpt mkn laksa tu di rmh member. tya cg yusuf tu berapa pinggan dia mkn. pelik betul tanpa syp msh boleh terbang. kenapa cgyusuf tu ckp rajawali akn muncul. keliru sungguh aku dibuatnya.

hani@debumelukut said...

thanks..nnti kalau kita ke sana kita mesti try.
Bab rajawali tu hanya cikgu yusuf yg tau..kena tanya dia..kita hanya jentayu yangbelajar untuk terbang sekali lagi..

Tok Ngah said...

Ni hah solutionsnya,
1. Be a Punk, semua benda gantung kat leher atau di buat subang.
2. Pasang vending machine kat rumah.
3. Naik saja beca. Lorong mana pun, tetap slow.
4. Laa .. org lain dah lama pakai remote control.
5. Pasang signage kat pintu "Enter With Own Risk".
6. Ni kan zaman "two in one".
7. Too big a problem for me. Takleh bagi solution!
8. Nama mu yang teratas, nak naik benda lagi.
Last. Patutlah tukang jahit dah naikkan signboard. heheheh....

hani@debumelukut said...

u make me laugh hard.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...