Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Saturday, October 31, 2009

Bye bye October

Cepat sungguh masa berlalu. Now November is sipping in, then comes December..Then the 2010 will be here. Umor pun bertambah..Usia fizikal memang tak lupa untuk bertambah, tapi usia mental nyer bertambah tak? Mana tau, makin tua makin menjadi2..Ada yg tersenyum tu..makan cili ke wak??
Usia bertambah? Ke berkurangan? Baki usia yang berkurangan. Yes, tepat. The expired date makin dekat. Kubur kata mari gitu...
Tebal sungguh sejarah hidup kalau nak di bukukan. Tak kuasa nak belek2 dah. Lebih baik simpan diam2 kat lipatan hati..Silap hari bulan luka lama berdarah kembali kalau duk ingat ingat cerita lama. Go to hell with history.
Tapi kenangan manis tu tetap bermain di mata selamanya, cuma tang kenangan manis tu tak berapa banyak dah..Kata orang di sebabkan nila setitik rosak susu sebelanga. Dah jadi pahit dan boleh jadi keracunan kalau tak hati2.
At present, I am blessed with what I have..Lose some, win some. Tuhan telah menetapkan ini lah bahagian ku..nak wat camna lagi....Redha.

"Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambah ni'mat kepada kamu dan jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah pedih. (Ibrahim : 7)

7 comments:

relevan said...

Begitu cepat masa berlalu..sedar2 dah dipenghujung tahun dah..

cikgu mas said...

yup redha sis ,keredhaan dan kesabaran adalah ubat @penawar terbaik dalam hidup,age just a number ,you look so sweet...

TokNabe said...

Yup.... selamat datang november pulak.

LIPISLADY said...

Sallam, Yerlah Hani, makin lama makin dekat kita yee...cuma orang yang dah pergi tu semakin jauh jee...

Anonymous said...

ahhhhhhhh...sedapnya

Hassan said...

terima kasih..........

salam....

sukrinah said...

That's true. 2 bulan lagi bye2 2009, welcome 2010. kami banker looking forward for december dapat bonus...$$$$$ hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...