Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, June 10, 2010

Kereta ku mood tak baik ..


Masuk kereta, start enjin...Diam, senyap.
Cuba start lagi...Tak mau hidup gak enjin tu.
Adoi mak, nak buat cam na ni...?
Nak turun bukak tengok enjin,
Tengok apa? Bukan reti pun.
Tikus tengok besi pun tak sejahil ni.
Duk dalam kereta panas giler nih..
Nak mintak tolong orang lalu lalang segan lak.
Takut pun ada, mana tau orang baik ke jahat.
Nak call foreman, tak de nombor.
Workshop pun tak de berdekatan ni.
Naper la rosak enjin.
kalau bocor tayar boleh gak start enjin dan pasang air con,tak la panas.
tapi kalau bocor tayar tak reti gak nak tukar.
Saya ni tau bawak kereta saja.
Isi minyak pun malas.
Bila nak guna kereta tu saya tengok dulu kereta mana yg tank 'full'
Ni pun, the only thing yang saya tau buat ialah..
Dail hubby..Dan buat muka bodo.
Problem solved'
Nasib la sapa kawin dengan saya..

4 comments:

LIPISLADY said...

Sallam, cikgu Hani, batteri kong tu, kalau start tak ada bunyi langsung tu, saya pernah sekali kena tengah2 jambatan sungai jelai kat lipis...nasib baik ada brother polis tolong tolak heheeh...nasib tak di samannya...

sI tEDI said...

ekekekekke..
samalah.

pernah teruji tayar pancit.
call je mekanik
ekekekek

chekgu BaniHassim said...

normal la tu org pompuan...
pandai bwk kete...
tgk enjin kete? maintenance yg basic2??
huhuh

itu la gunanye suami...
;)

waruna said...

saya lagi la.. kereta xbergerak di tengah2 jalan.. masa tuh dh pukul 7 malam.. sorang2 pulak.. tapi mujurla dekat dgn kedai makan. ramai lak yg menolong..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...