Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Sunday, March 11, 2012

Bila kucing tak ada, tikus bersorak gembira..

First time.
Tak pernah2 lagi saya buat begini.
Selalunya kalau saya bercuti pun bibik ada untuk uruskan rumah.
Sekarang bibik masih lagi bercuti.
Dan saya pula nak terbang tinggalkan sarang.
Boleh ke?
Alah mereka dah besar2 semua nya, boleh kot.
Hmm..Lets wait n see.
Macam mana lah jajahan takluk saya tu bila saya tak de nanti?
Huru hara ke?
Tunggang langgang ke?
Rakyat saya tu seronok bila saya tak ada sebenarnya,
almaklum lah bebas bermaharaja lela.
Eluk juga saya biarkan mereka urus diri sendiri.
Belajar berdikari.
Sepanjang usia mereka tak pernah2 mereka pikul tanggung jawap begini.
Minggu ni mereka tau lah kenapa mummy bebel panjang setiap hari.
Minggu ni mereka tau lah kenapa bibik tidor awal kepenatan.
Ok, selamat jadi bibik bagi diri sendiri wahai anak2..
Please keep the house in one piece.
This is how I leave it and I hope to see it this way when I come back.
Study dan make sure buat tugasan yg dah mummy tampal kat depan TV tu.
Adiosssss....

7 comments:

MaWar said...

panjangnya pesanan....nak ke mana tuuuu

m.u.l.a.n said...

have fun & enjoy...

takpe sekali sekala tikus menari2.. hehehe...

kakcik said...

Semoga semuanya baik2 sahaj nanti. :)

makcu B said...

Tak pelah letih jaga rumah pun anak2, nanti mummy belanja sakan di sana dan pastinya untuk anak-anak jgk...

Kunang-Kunang said...

Mudah2an semuanya berjalan dan berakhir dengan baik bagi kedua pihak. Selamat terbang.

munna said...

amboi banyaknya pesanan mummy kat anak2.... Insyaallah diaorng boleh uruskan diri masing2

a.samad jaafar said...

tikus pun banyak yg punya disiplin tinggi sekarang ni.. hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...