Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, April 4, 2012

Bila x sihat, penat sikit pun nak berkira..

Kita pakat buat kira kira.
Mummy mendobi
Mummy memasak.
Mummy mengemas.
Mummy jadi supir.
Mummy ke pasar
Mummy jadi Hang Kebun
Mummy jadi pekerja Majlis bandaran pungut sampah/buang sampah
Mummy jadi ustazah bagi tazkirah
Mummy jadi doktor rawat mana yang perlu.
Kadang kadang jadi bendahari, kaunselor, hakim dan tutor.
Kalau bibik perlu di bayar rm700 untuk satu jenis kerja,
Nak bayar berapa kat mummy?
rm10,000?
Tak payah laaa..
Cukup kamu semua hargai penat jerih mummy besarkan kamu semua.
Mummy ikhlas walau sound effect over sikit.
Yer lah, yer lah, sound effect over banyak.
Bibik lain cerita,
Dia kerja untuk dapatkan upah.
Mummy kerja sebab apa?
Sebab bibik cuti lah weiii....
Bikkkkkkkkkk............, lambat lagi ke ko nak balik sini nih....?
Ibuk dah penat sgt ni.....
Tolommmmmmmmm......

2 comments:

azieazah said...

Alaaa ciannya.
Takpa la. Nanti bila tiba hari istimewa, pasti akan duduk relax seharian.

Untung juga ada bibik. Yang takda ni, mengomel pun, tangan kena buat jugak. hehehe

Kunang-Kunang said...

Tak aper Cikgu, besar pahala yang menunggu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...