Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, July 30, 2013

Berkuman

Semalam seorang kawan datang bertandang.
"Kak Ni, awak nampak sangat tak bermaya, wajah cengkung dan bukan macam awak dulu"
Wahai sahabat,
Saya ni ada penyakit, banyak kuman yg sedang memakan diri.
Bukan awak tak tau, malah awak lah tempat saya mengadu pasal penyakit saya ni.
Kuman apa kata awak?
Kuman Resah.
Resah bila kenangkan masa depan yg kabur.
Kuman Tangis
Kuman ni serang mata..Bocor tak kira waktu
Kuman Takut
Bila Ja nampak restless, kuman ni serang bahagian otak saya.
Kuman Marah
Kuman ni datang menyerang sekali sekala, lazimnya bila terkenang balik asal kejadian.
Kuman Kecewa
Ni kuman paling aktif...Setiap saat kuman ni menggigit hati.
Kuman Rindu
Banyaknya kuman ni, di setiap ruang dia ada dan memakan diri.
Kuman' Tak ngaji sekolah'
Kuman ni bahaya, paling bahaya.
Bila kuman ni serang saya, segala nasihat orang dah tak jadi ubat dah, antibitic redha dan pasrah tak berkesan.injek lah ubat penenang jenama sabar banyak mana pun, kuman ni menang jugak akhir nya.
Kuman ni lah yg paling aktif sampaikan saya jadi macam ni sekarang.
Doktor turun dari langit pun tak dapat ubati penyakit saya ni kecuali...
Dia.
Kesembuhan di tangan Dia.
Astaqfirullah, mujur lah ubat tahan sakit ni masih ada.
Bila terkenangkan kuasa Tuhan yg dapat merubah segalanya,
saya seperti makan ubat 'pain killer'...
Hmm....apa saja lah saya ni, pagi2 dah merapu meraban!

2 comments:

Anonymous said...

how can we stay the same when we are going through tremendous changes in our life. But we do hope we stay strong and grow stronger each day.

Anonymous said...

tak saman ke doktor dan hospital yang terlibat?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...