Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Saturday, July 27, 2013

jangan baca

Jangan baca,sebab apa yg di tulis adalah sampah.
Tau sampah tapi rasa nak tulis jugak.
Let the rubbish flow to the sea.....
Hari ni hari 'Otak tak berapa betul'
Hari hari pun macam tu.
Bila control ayu tu orang tak perasan lah.
Sakit kepala. Berdenjut denjut.
Sakit hati pun berdenyut denyut jugak.
Setiap degupan jantung beserta dengan rasa resah.
Entah bila sudah, entah bagaimana kesudahan nya..
Saya menangis bila tengok Ja.
Sampai bila Ja nak tanggung semua ni?
Ja semalam allergic,naik ruam kes medication agaknya.
hari ni dia ada low grade fever.
Esuk entah apa pula yg akan dia tanggung,
Aduh du du du duuuu.......
Kesian sungguh tapi saya hanya mampu berdoa agar dia di permudahkan segalanya.
By the way, nak cerita sikit,
malam tadi saya tinggalkan Ja bersama Wan.
Saya keluar beli baju raya anak cucu.
lama sungguh tak keluar rumah,
rasa luas sungguh dunia berbanding dgn bilik sakit yg saya huni 24 jam tu.
Tapi kan, saya lebih suka duk di bilik sakit itu.
Betul saya cakap.
Kat luar saya tak boleh nak fit in dalam kemeriahan orang lain yang nak beraya.
Saya lebih tertekan dan berdenyut denyut kepala saya rasanya.
Sudah beli baju anak cucu saya cepat2 balik.
Realiti kehidupan saya di sini.
Payah ini, duka ini, kesedihan ini ada lah darah daging saya sekarang.
Percaya tak yang saya tak menonton TV pun sekarang..
Tak ada apa yang boleh menghiburkan hati saya.
Kelat sungguh jalan hidup saya sekarang.
Ja, frankly speaking,
seing you like this and not being able to help you makes me feel so bad.
I am useless.
I am helpless.
Being ignored by people does not matter to me any more
but being ignored by God makes me wanna die...........!
Kan dah cakap, otak tak betul!



3 comments:

Acik Erna said...

Acik tetap nak baca.setiap hari mengintai disini.walaupun tak dapat meringankan..tetap nak ikut sama rasa sedih

ma yusoff said...

juga seperti acik...2 kali sehari buka...

Irfa said...

sama mcm kak erna dan ma yusof
setiap hari singgah
baca tp x tahu nak komen apa
hanya titip doa dr jauh utk mummy dan Ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...