Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Friday, September 2, 2011

Perintah berkurung dah tamat..


Hati hati adik2 dan kakak2...
Abang2 dan pakcik makcik pun.
Jangan tak tau.
Setan dah terlepas ni..
Iyer, betul....
Setan yang kawal jabatan pemakanan tu..
Tu pasal lah ada orang makan aje kerja nya.
Pingan tu cam melekat kat tangan.
Mulut tu tak lenguh2 menguyah.
Dah hancur dah niat nak diet..
Bye bye lah musim kurus itu.
Welcome fatty bom bom.
Tak ngata/ngumpat orang lain ni, frankly speaking for myself.
Setan jabatan hal ehwal tepi kain orang lain belum terlepas kot...


24 comments:

kakcik said...

Assalamu'alaikum Hani...

jom kita berpuasa semula (kakcik bercadang nak mula Isnin nanti). :)

hani@debumelukut said...

tak boleh start puasa lagi lah kakcik..kenduri kendara belum tamat..minggu depan insyaAllah.

Pn Kartini said...

Assalamualaikum:)

Kadang2 tulah kan...
puasa sebulan punya laa susah nak turunkan kg-nya...
bila raya ...kejappppppppppp jekkk menaiknyaaaa...huhuuhuh:(

InsyaAllah..nanti2 nak puasa jugaa...:)

ajumohit said...

Tahun ni saya kene puasa byk hari, huhuhu jenuh mganti

hani@debumelukut said...

pn Kartini,
saya macam tu lah...berat badan turun mcm siput naik macam harimau bintang, laju jer...

hani@debumelukut said...

Aju,
la kesian nyer...tak per, kira berdiet jugak tu..minggu depan kita start k.

Cik Ina Do do Cheng said...

cikgu meriahnya lauk pauk tu.raya ni memang syaitan makan banyak. masa ni diet ntah ke mana.

Ibu n Abah said...

cikgu hani...
meriahnya juadah raya..
tapikan..
masa terhidang kita tak berselera sangat..
bila dah raya ke 4, menyesal... teringat2.. kenapalah tak makan... saya sedang menyesal kenapa tak makan betul2 bila juadah tu ada...

Acik Erna said...

Assalam hani..betul tu..hero bonsu hari2 merungut kata..mkan sampai 4 kali sehari..tapi dia tetap maakkkaaaan jugak..

Uncle said...

Salam.
Uncle tak tahan tengok makanan2 tu semua...balik nak kena buat lah lagu nih!

hani@debumelukut said...

Cik Ina,
saya dah tergoda dah...

hani@debumelukut said...

ibu dab abah,
kerana takut menyesal lah saya jadi cam ni..

hani@debumelukut said...

kirim salam kat hero bongsu tu..aunty hani pun geng ni

hani@debumelukut said...

uncle,
heheehee..godaan menggoda..

Aku said...

sotong tu nampk montel-montel... geram!

erk.. akukah setan yg terlepas?

hani@debumelukut said...

Aku,
tu ketupat sotong, makanan/masakn tradisinal orang kelantan

Dinas Aldi said...

Terima kasih sudi singgah & komen di blog saya yg tak sepertinya tu, saya sangat menghargainya :)

Salam Syawal buat Hani sekeluarga.

Mutalib attholib said...

hehehehe... Tak mampu kata apa2 kecuali angguk tanda setuju.. huhu

Kamariah Awang said...

Hahaha... betul tu, Hani... Mana perginya azam nak kuruskan badan?.. Lebih2 lagi tengok menu yang sedap2 macam tu... Redho ajeleeee..!

Citarasa Rinduan said...

setan mmg pakat lepas kak hani..

so..... makan jerlah..
ayu jer tak dapat nak makan sangat..
dari raya pertama hingga kini.. perut meragam

hani@debumelukut said...

U r welcome Dinas.

hani@debumelukut said...

Mutalib Attholib,
begitu lah kita semua kannn

hani@debumelukut said...

Kamariah,
redho jgn tak redho.

hani@debumelukut said...

Ayu,
cian nyer..tersilap makan apa lah agaknya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...