Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, October 14, 2009

Kita ajak awak tak nak ikut...

Wahai orang orang kampung, esuk kita orang nak pergi melancung ke tanah seberang. Jauh tu tak jauh laa tapi bagi yang pertama kali ke sana mesti teruja habis!
InsyaAllah kami akan ke sana berempat-Ladies day out. Lebih tepat 'Geng separuh abad'. Besides me, my elder sista yang kat terengganu tu pun ikut sama..Ni agak nya dah board the bus to KB since she will be spending a nite at my place..I have to go and fetch her at the Bus Terminal late tonight and I hope I'll still b awake by then...
Next in the group is my cousin, Kak Nani. She is a pensioner and jumped at the offer to join us without second thought..yer lah, dah lama duk keje kat hospital tu, duk tgok org sakit..Now its time to see the world..Dah berapa malam tak leh lelap Kak Nani oii?? First time for her to travel without her loving hubby, Abg Lee(He watches her steps like a hawk). Alah abg Lee, give her a chance to be herself once in a while...Ke Abg Lee yg tak leh berdikari sebenarnya nih??
Last but not least is my dear friend Kak Norma(dah pencen jugak)..Kak Norma is not the 'Kaki Jalan' type..According to her, she is the 'rusa masuk kampung' type but I don't think so. Kak norma is a friend that gives me strength to carry on. She is always positive about everything and I could not help but always rely on her if it comes to solving problems.Entah macam mana terbuka pintu hati dia nak ikut kita orang.
Adding me to the group makes four. Nothing much to say bout me. Been there too many times already but this time it is not the same. The thought of spending some time with these special people makes me count the passing hours and hope God will take care of us and bless our journey to and fro.
So, bye to all my dear friends that stop by my page n InsyaAllah I will be here whenever time permits.

7 comments:

relevan said...

Tanah seberang tu katBali ke cikgu?..

maiyah said...

huhuu nak ikiutt

VersedAnggerik said...

Have a safe trip!

Make sure U enjoy yourselves!

wanisan said...

Ning
Hv a nice hols n safe journey. My regards to Kak Mah n Kak Nani. By the way, where r u going? If MES dont forget to eat nasi padang at rumah makan sederhana on my behalf. Kalau BDO dont forget the batagor at rumah mode.

rinaabdullah said...

bandung lagi ko? waaa.. best best... nanti lepas kito balik ni, kita plan gi china mainland nak? gi cari keturunan sambil shopping.. me, hubby, che ni... (ni sure nak ikut), u? jom... anak suruh ma jago.. hehehehe

hani@debumelukut said...

relevan n Maiyah,
next time kita ramai2 pergi k.and tq for ur wish versianggerik.

AyahJie,
kena ngasuh meke berdua lah ning hari ni..sure2 i will eat the nasi padang just for u and aunty Yam.best nya kalau boleh ikut ayh Jie ke chiangmai nanti..

Che Na,
nak gi nak gi nak gi...tak ajak la CheTie sekali..? Wak wak tanya!

chekgu BaniHassim said...

selamat pegi, selamat balik...
amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...