Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Friday, October 9, 2009

Ubat sakit urat mana??



Al kisah maka kami jadi jugak pergi main bowling..Memang la tak pelik bagi yang dah biasa. Ini first time nih.Terkial kial.Tapi tak per, walau usia dah senja kami nak juga cuba benda baru..Suka suka saja. Setelah bayar apa yg patut dan sewa kasut kami pun dengan penuh debaran menuju ke lane.Sambil duk pakai kasut, sambil duk tengok orang lain..Eleh, ada gak yang macam kita, Buta Kayu. Wahh..jauh juga kena baling ni..baling ke campak? Hentam saja lah.
Bermula lah riwayat siapa nak mula dulu..Minah dulu ke Dol dulu? Dah nak pecah perut ku nih duk gelakkan diri sendiri dan kawan2..Si Yam tu pulak baru tau yang bola tu berat..Apalah Yam ni, buat malu kompeni jer.Anak2 muda di lane sebelah dah ikut tergelak dgn telatah aunty2 yang buang tebiat nih...Gelak laa..kami tak marah pun.Kami pun sakit2 perut dah duk ketawa nih.
Rose cuba dulu..Wahh..hebat! sebanyak banyak pin satu pun tak kena..bukan mudah nak buat camtu..Aku? Aku kan amalkan kebersihan jadi aku duk bersihkan longkang dengan bola ku jer lah sepanjang game tu..hehehee, ada gak strike sekali dua.Betul,ada saksi lagi.. apa, tak caya ke??
Hmm..Letih jugak laa,sengal2 tulang tua kami nih..Maka kami pun beralih arah lah menuju ke Food Court yang letaknya di hujung belah sana bangunan tu... . Sah, bowling is not our kind of game. bye bye lah.
Hahahahaha..Sabariah,Sabariah...Gi hantar balik kasut yang di sewa tu, tak kan gi makan pun dengan kasut bowling..........???

6 comments:

cikgu mas said...

salam kak

alahai kak mana ada tua semuanya cantik2 n fit belaka...

nurul said...

Wahh..bergumbira nampaknya ibu2 smua... apa salahnya kan... skali skala..hehehehe

relevan said...

Ini sah bila pulang nanti hubby masing2 kene picit2kan..urut2kan.. :)

chekgu BaniHassim said...

kalau tak bese main bende alah ni, mmg sengal kak...
serius sengal...

nik nazlyne said...

hahahaa..lawak juga Su membersihkan longkang...elin pun tak gemar game ni sebab elin rasa my strike tu kebetulan je & badminton tetap number one lah!

wanisan said...

Ning
U shud try cycling with yr friends :) there r many nice places to cycle in kbr - for a start u can cycle from yr hse in p Chepa to pantai sabak then back to p Chepa via the airport. Total distance wud be abt 20km. Lepas tu bulih make satar n otak2 at sabak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...