Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Friday, October 7, 2011

Budak2 pegi main jauh jauh.

Pagi ni sebelum air pasang lagi kami dah bangun.
Tak kisah lah surut pukul lima ke, pukul berapa ke, janji by nine kami nak berkumpul di rumah Dr Siti Zaiton.
Hari ni mak nenek nak ber-reunion.
Bangun pagi2 tak siram pokok bunga hari ni,
tapi ke dapur masak apa yg patut untuk di bawa sebagai 'Pot Luck'
Pukul 9 kami berkumpul setelah sesat hampir 15 minit.
Tuan rumah kata ada pokok bunga di pagar,
kami ingat pokok bunga melur yg dia tanam tepi kolam..Tu yg sesat tu.
Rupanya pokok menjalar yg melekat kat pagar tu..
Kami mulalah pakat2 hidang kueh2 yg kami bawa.
Itik memang bertelur itu dapat buat mcm2 jenis kueh,
ayam jer tak nak mengeram,tu pasal lah sorang pun tak bawa lauk ayam..semua kueh jer..
Maka mula lah rombongan Cik Minah ketawa jerit jerit bila berkumpul walau cik Baba tak jatuh dalam parit pun.
lagi pun mana ada cik Baba, semua ladies, rakan sekelas/satu sekolah dulu.
Hari ni anak2 dan cucu2,
kami mak nenek nak juga rehat minda dan have a nice time with our friends.
So u all sumer, ambik 50 sen,pergi lah main jauh jauh...

25 comments:

Cikli said...

amboi... dah jumpa geng, terus halau kami.

Marina Monroe said...

Seronoknya dpt berkumpul jumpa kawan2..

MULAN said...

seronok nya.... tengok banyak gathering lately... kat blog lain jugak..

Ibu n Abah said...

cikgu hani...
berkawan biar beribu..
berkasih biarlah satu...
- rasanya itupun dah rasa cukup mewah kan?????

Kamariah Awang said...

Ya Allah seronoknya... Dah berapa tahun tak jumpa agaknya?
Hani.., ma jemput Hani ke laman ma untuk amek award The Versatile Blogger. Sahut cabaran berkongsi cerita yer, Hani...

Pia said...

"amboiii..bestnya dapat jumpa geng.."

hani@debumelukut said...

cikli,
budak2 mana boleh join kita org veteran ni..

hani@debumelukut said...

Kak Marina, memang seronok tadi. rasa mcm usia masih di bangku sekolah.

hani@debumelukut said...

Mulan, dah tua2 ni teringin nak imbau kenangan zaman persekolahan..itu pasal lah yg tua saja suka buat gathering ni..

hani@debumelukut said...

Ibu dan abah,
Kalau kita berada di ketegori tu, alhamdullilah..syukur sangat2..

hani@debumelukut said...

Kak Ma, dah 34 tahun dah..lama sungguh.

hani@debumelukut said...

Pia, ni geng samseng kg Dusun tahun 70an ni.

azieazah said...

Takkan orang muda saja pandai gathering, kan?

Nenek nenek si bongkok tiga, siang tidor malam berjaga pun pandai juga. Ahaks!

Acik Erna said...

hani..memang seronok kan.teringin nak buat pulak..jumpa geng sekoalh2 tahun 70'an dulu..tapi tu le..jauh2 semuanya.

wahida said...

bestnya jumpa member2 lama...harap saya pun boleh jumpa kwn2 lama mcm akak..rindu dorang sesgt...

MulutPayau said...

seronoknya dapat berkumpul dan jumpa kawan2...anak2 mana boleh kacau...

insan_marhaen said...

ayah nak bawa diri ke mana?

hani@debumelukut said...

aziezah,
memang nenek2 lah yg perlu jumpa kawan2 lama untuk segarkan kenangan yg pudar tu..

hani@debumelukut said...

Acikerna,
Ni pun ada yg jauh..itu susah nak gather semua sekali..yg ni ada, yg tu tak der pulak..

hani@debumelukut said...

Wadiha,
org muda masih byk masa nak buat gathering.

hani@debumelukut said...

MP, dah tua macam ni senang, tak de anak kecik dah..

hani@debumelukut said...

IM, ayah pandai2 lah bawak diri..jgn ganggu kita orang dah.

sal said...

syukran dapat berjumpa rakan2...

sekamar rindu said...

salam...kak,

semangat kekeluargaan terjalin kukuh dengan aktiviti seperti ini.

tq komen blog saya

che mid said...

Memang sampai subuh pun tak habis cite kisah lama ni.. rewain berapa kali pun tak kesah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...