Masak dan makan.
Menternak anak lemak.
Hari ni buat 'Roti Jagung'
manis manis lemak.
Sedap.(kata saya lah)
Sedap lagi Roti Gardenia
(Kata orang lain)
Ni sedang tunggu adunan roti kembang.
Lambat jugak roti ni kembang.
Tukang masak cepat pulak kembang nya.
Niat nak warnakan hijau dgn pandan.
tapi pokok pandan hidup segan mati tak mau.
Roti putih pun putih lah.
Dah masuk oven.
Oven panas, hati hati.
Tadaaaaa.......!
Dah boleh makan dah.
Baru kuar dari oven.
Bau sedap Bau roti fresh.
Tukang masak bau macam bini benggali roti.
Tak per, janji lepas mandi boleh makan roti jagung
Siapa nak rasa, silalah masak sendiri...
2 comments:
Waaaa....kagum den dgn kpandaian kak hani di dapur..tabik spring....toing toing ting tong tong ting tiong toing....
Cikgu
Minta resepi
Dah bertahun tak
Buat roti... Satu saat dahulu pernah buat....
Post a Comment