Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, October 14, 2013

Tak reti reti...

Nak kata buta IT tak jugak.
Nak kata celik IT, tak berapa celik lagi,
sekadar celik stail mata orang Eskimo.
Celik sepet gitu.
Saya lah, siapa lagi.
Saya ni tak habis habis bergantung kepada orang kalau bab IT
Siapa yg melintas depan saya sewaktu saya sedang terkial kial dgn bendaalah ni akan jadi mangsa saya.
Anis, sini jap,camna nak buat ni...
Wan tolong buat ni..
Iffah tau buat ni? buatkan mummy benda ni..
Kimi, kenapa tak boleh ni, cer dtg sini kejap..
Along dan Farah duk jauhjadi selamat lah..
Kalau Ja sihat, Ja pun mangsa saya.
Saya tak pula minta tolong hubby saya sebab saya ni bodoh sombong.
Saya tak nak lah dia tau saya ni tak reti.
(Macam lah dia tak tau)
Kawan kawan saya kat sekolah kebanyakan nya pakar2 belaka.
Nasib baik saya tak pakar,
tak berebut lah hal hal berkaitan dgn IT ni..
Kalau dapat tugas pun setakat tugas 'Menteri Dapur' saja
Paper work, kemaskini data2, analisa itu ini bukan sinonim dgn saya.
Tapi jangan underestimate saya tau!
Kalau saya belajar, kejap jer saya dapat ilmu ni.
Saja malas nak belajar sebab lagi mudah suruh orang.
Assistant ramai.
Ni, di waktu dinihari ni,
ada benda yg perlu saya buat menggunakan kecanggihan IT ni, tapi tak reti,
orang lain semua masih tidur..
Aduuuhhhhh...
Time ni lah rasa rugi tak belajar buat sendiri.


3 comments:

Kakcik said...

Kadang2 kita kena belajar sebab ia perlu digunakan waktu terdesak. :)

cinta said...

org yg pndai selalunya rasa tak pndai.

insan marhaen said...

Kekadang ada baiknya terkena begitu. Baru ada rasa perlu belajar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...