Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, October 21, 2008

Mak Bonda



Sekali ingat rasa nak tergelak,dua kali ingat rasa bersalah tak habis2
Well, cmni..
Baru2 ni my sister buat family gathering. Barbeques n makan2 gitu. So adik beradik semua hadirlah..
One of us stopped at our mum's house to fetch her, sure lah include mak kn..
Punyalah meriah, smbil makan sambil cerita2..Anak2 main bunga api dan berkejaran kat depan..
Yang guys (sepatutnya duk bakar ayam...) duk cerita pasal politik terkini, ngalahkan menteri u all ni...
We all ladies cam biasa la sibuk melayan keluarga dan ber'gosip'. X sah kalau berkumpul tak ber'gosip' ni.
Masa berjalan tak di sedari..Dah hampir pukul dua belas dah..
So yang kecik2 tu dah mula mengantuk..Semua sibuk nak balik.
Yang punggah anak masuk kereta,sibuk punggah anak..
Yang isi perkakas hidangan sibuk dengan cara dia,
yang kemas sampah tak menang tangan...
Memang semua dah terkejar kejar nak balik sebab kn dah tengah malam...
Hurry, hurry, hurry!!!..
Berdentam dentum bunyi pintu kereta di ikuti dengan bunyi enjin dan laungan babai..
Saya ingat sampai jer rumah nak terus tidor..penat giler nih..
Tiba tiba bunyi handset mengejutkan saya...
Suara adik menyebabkan saya lupakan niat nak tidur.
Terbeliak biji mata!!
Hah?
Apa dik?
MasyaAllah, biar betul ni...
Rupanya dalam sibuk sibuk tadi kami tertinggal satu item yang paling utama...
Oh my God !!
Soalan adik ku itu power sungguh..

"SAPER YANG BAWA MAK BALIK?"

Mati lah kami kena marah ni..
Terbayang mak bercekak pinggang menunggu kami datang jemput dia balik...
Rupanya dalam sibuk sibuk tadi kami masing masing berharap yang mak ada di dalam salah satu kereta..
Rupanya masa tu mak keluar balik dari kereta kakak saya untuk ke tandas...
kwang kwang kwang!!
Mak, Ampun mak, jangan marah yek...
Panjang betul tazkirah mak malam tu..
Yes, yes..Kami ngaku tersilap tapi
kami ni x sengaja,
Soooo sorry..
Kami tak nak jadi batu cam Si Tanggang ..
Cian kami mak ek,
nanti tahun depan kami buat BBQ kat umah mak so that mak tak kena tinggal lagi..
Mak?
Hellooooo???
Ai seh man,
mak hang the phone...

5 comments:

mommylavender said...

silap teknikal tu...hehehe, kesian emak tu.

hani@debumelukut said...

hehehee..mmg kami gelak guling2 bila esuknya..nasib baik mak can take the joke.

azieazah said...

Wakakaka!

Begitulah. Selalu kita ni kalu ada gathering sibuk nak kira anak-anak dah masuk keta ke belum. Jarng orang nak kira berapa orang tua yang dah masuk keta. hehehehe kelakar tapi sedih pun ada.

“Tiba-tiba plak jadi baik?”: Luahan Hati Ini Sangat Panjang...

hani@debumelukut said...

aziezah,
Bila tgok dia tercegat tu kesian jugak tapi tak tahan nak ketawa bila esuknya adik beradik masih duk discuss hal ni..

HonEyBuNNy said...

ne mak nak marah neh...hehe...

sampai hati tinggalkan mak....ngeh3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...