Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Sunday, August 14, 2011

Nasib baik Pak menteri bagi duit raya...



Baru balik dari Shopping Mall.
Fuhhh...! Penat sungguh petang ni.
Anis tak pula nampak penat, happy nak raya lah tu.
Ini baru sebahagian dari keperluan raya ni.
Baru part kasut mak dan anak.
Baru part handbag.
Baju melayu specis lelaki dah siap dah.
Baju melayu bersampin buat cucu jugak.
Ini belum masuk baju2 kat tailor yg belum ambik lagi.
Tak juga termasuk barang dapur khas buat sambutan Aidilfitri esuk2
Tak kira lagi sejumlah duit raya(duit kertas baru) yang dah booking dgn bank.
Anis pulak nak bunga api dan pelita baru tahun ni.
Seronoknya jadi budak budak bila nak raya.
Sakit kepala nya jadi orang tua bila nak raya....







Ni salah satu dari kasut2 raya mummy..Lawa tak?

12 comments:

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum,

Akak tumpang bonus rm500 cik bang yang diberi oleh Kerajaan pada pesara. Alhamdulillah, syukur dengan rezeki yang diberi.

makcu B said...

Habih doh hok jjuruh. Dea dio stat, sudoh kijo doh laaa....

hani@debumelukut said...

kunang kunang,
esuk khabar nya dapat lah bonus, itu pasal lah hari ni cepat2 gi shopping, tak nak tunggu esuk, tak sanggup bersesak2..

hani@debumelukut said...

makcuB,
hehehe..tadi baru duk pakat heran bakpo kak hani tak lawat shopping Mall. Ni dah melawat la ni..

MulutPayau said...

kak hani, tak cukup lagi tu...jom, kita g soping lagi nak?????hihihi...gurau jer..tapi kasut tu mmng comel...

kasihredha said...

banyak juga dapat shopping dgn rm500 tu kan kak..Alhamdulillah...lebih baik ada daripada tak de

p/s cantik kasut tu.

hani@debumelukut said...

MP, esuk org dah dapat bonus, ramai lah dik..tak daya dah akak nak pergi.shopping online boleh aje kannn...hehehehee

hani@debumelukut said...

Kasihredha, dari tak dapat langsung, rm 500 tu dah byk tu. rm500 untuk org pencen dik, kita yg masih bergelar kuli ni, dapat separuh gaji.tapi kalau yg masih bekerja tu berarti anak2 masih dlm tanggungan lah...huhuhuhuuu..byk belanja dik!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kak tak singgah kedai emas skali ke?tukar2 apa yg patut.....lariiiiii....

hani@debumelukut said...

Ladyzul,
Adoiii...mahal dik, tak mampu akak nih.

ILA HonEyBuNNy said...

wahahhaha...

xbeli lagi kasut raya...nak pinjam kasut raya pink tu boleh??heheh...cntik...

Machako said...

Aaiihhh... Dah 16 hb tak masuk lagi duit raya nih. Ada yang sabotaj PM ker??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...