Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, August 25, 2011

Sempena Aidilfitri, Score 0-0 bermula hari ni...

Tau kami buat apa tadi?

Kami bagi duit raya bagai yang di janji.
Siapa puasa banyak hari dapat banyak...
Happy lah yg belum tinggal sehari pun tu.
Yang tak puasa pun dapat jugak.
Kami juga ada majlis rasmi sempena Ramadhan/Menyambut aidilfitri.
Termasuk Khatam Quran dan pengagihan Zakat dan derma buat murid2 yg kurang bernasib baik.
Hari ni berkumandang lagu raya dalam kawasan sekolah.
Seronok, cikgu pun rasa tak sabar nak raya.
Tapi yg best sangat tu bila kami guru2 berkumpul sesama kami.
Tau kami buat apa sesama kami?
Kami.......
Salam - Salam.

Kiss - kiss.

Peluk peluk.


Maaf -maaf.


Gelak -gelak.


Happy - happy.

Bermaafan sesama teman.
Forgive n forget.
Tutup fail lama.
Harap2 fail baru tak sarat dgn dosa.
Biasa lah, kalau dah berada di bawah satu bumbung,
Silap bahasa dan perbuatan.
Kita kan manusia biasa..
Tapi suka duka itu lah yang merapatkan kami,
seperti saudara.
memahami dan saling merasai,
berkongsi rasa, suka atau duka.

Tengok,
kami sepakat nak berinai.
hari ni jari2 merah semua.
Meriah lah raya tahun ni, InsyaAllah.
Dan berakhir lah semester ini dengan Keberkatan Ramadhan.Alhamdullilah.

Selamat bercuti Separuh Semester

dan
Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua warga SKPPG.






18 comments:

ikatankasihku said...

meriahnya kak, sepakat membawa berkat..semua sporitng2 belaka.. :)

ajumohit said...

alahai seronoknya kak, bab dpt duit raya tu mmg gembiralah bebudak tu kak, bab2 kiss mintak mahap tu pon lagi meriah

lina said...

salam teacher - best nya..salam3 semua dan dpt duit raya lagi anak2 didik ni...kenangan terindah :)

pena rozie said...

selamat ari rayer...

che said...

seronok tengok cikgu cikgu berganding bahu bersama2.ini baru betul,cikgu adalah idola anak muridnya...duit bolih dicari,...kemesraan,persefahaman bukan senang nak dipupuk ..lebih2 lagi dengan anak2 sekarang ni..TAHNIAH...

Aku said...

errr.. cium2 bukan makruh ke? hahahaaa

Pn Kartini said...

Assalamualaikum kak:)

Bila tengok kuku berinai...tersenyum sorang2 nii..sebab anakanda aisha pun berinai gak hari niii....kiranhya bolehlah masuk group nihh!!

hani@debumelukut said...

ikatankasihku,
kami ni otak giler2 sikit..ada saja idea nak memeriahkan suasana.

hani@debumelukut said...

Aju,
setiap tahun pun macam ni..dah jadi tradisi

hani@debumelukut said...

Salam lina,
semua orang ada kenangan zaman persekolahan..kekal dlm ingatan

hani@debumelukut said...

pena rozie,
Selamat Hari Raya buat Rozie sekeluarga juga

hani@debumelukut said...

Che.
detik2 gini lah yg di panggil 'money can't buy happiness'

hani@debumelukut said...

Aku,
hahahaahaaa...makruh? yer ke...

hani@debumelukut said...

Pn Kartini,
iyer...ok kita geng dgn aisya.

sekamar rindu said...

salam...kak.

meriah sungguh kat sekolah kak tu..

siap berinai2 lagi...:))

kasihredha said...

wahh bestnya berinai beramai2

Cikli said...

meriah.
cikgu macho-macho mana?
selamat bercuti raya

sal said...

SYahdu nak sambut raya yee..
siap berinai lagi..
meriahnya..

moga ceria2 di hari raya
di samping kluarga tersayang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...