Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, November 8, 2011

Jentayu dan saya

Kenapa Jentayu?
-Saya tak segagah Jentayu tapi nak gagah begitu..Cekal, tabah dan sentiasa bangun semula.Lagipun nak pakai nama 'gagak' kang 'pipit' segan nak singgah pulak.Kalau pakai nama 'beruang' kang mcm perli diri sendiri rasanya..Huhuhuhu....!

Kenapa berblog?
-Byk sangat dlm kepala, dari bocor tak bertempat baik saya salurkan kesini..mana tau esuk2 bila saya dah gol, nak agih pusaka harta benda saya tak ada, agih blog ni aje lah.

Jentayu ni berkisar tentang apa?
- Tentang saya dah orang2 di sekeliling saya.. Tentang pahit manis perjalanan hidup saya sebagai insan yg banyak kelemahan/kekurangan. Tu pasal lah blog ni amat membosankan, tak de kupasan pasal masaalah dunia ke, bangsa2 bersatu ke....Asyik2 saya!

Apa kelebihan blog Jentayu?
-Tak ada. Sentiasa alu alukan komen dan tunjuk ajar.Opsss,ada-kadang tu terlebih N3..sampai dua tiga dlm satu hari. Ganas gitu you!

Apa kekurangan blog Jentayu?
-Banyak teramat. Paling saya takutkan ialah saya terkasar bahasa. terguris perasaan orang lain tanpa sedar,tanpa sengaja..
Kalau yg saya sengaja guris tu nak buat macam mana kan, tanggung jer lah risikonya sendiri.

Apa faedah sampingan yg saya dapat dari berblog?
- Wahhh, byk awakkk...Saya dapat kawan baru dan mengenali gaya hidup orang lain.Kadang dongak ke langit tengok blog kehidupan org atas2, kadang tunduk ke bumi banding kehidupan orang bawah2..
Dapat juga kongsi resipi, dapat maklumat terkini, dapat gosip panas dan yg penting nya dapat mengisi masa dan mengubati sepi hati seorang ibu tua..

Berapa jam sehari mengadap blog?
-1/2 jam kalau lapang,10 minit kalau buzy..Tak caya? ok, tak caya pun tak per sebab memang tak ikhlas jawapan ni pun.

Sampai bila nak berblog?
-Sampai hati dan minda sepakat untuk berhenti. Sekarang belum ada tanda2 hati dan minda nak buat macam tu..Jari aje yg kadang2 tu menderhaka, dah sakit tu mogok juga jari2 ni...

Temuramah ni ada sponsor ke?
-Adoiii....macam selebriti pulak yer. Mana ada sponsor, tiba2 terlintas nak interview.
Sendiri tanya dan sendiri jawap! Aparaaa...

Ada lagi ke soalan nih?
-Dah lah, nak pergi mandi dulu.
Mandi pakai sabun apa?
-Eh, soalan tu dah lari tajuk lahhhhh.Kwang kwang kwanggggg...

29 comments:

kakcik said...

Satu catatan santai yang menghiburkan. Kakcik ingat tadi jawab tag. :)

Ibu n Abah said...

Cikgu...
Mandi pakai sabun apa???

hani@debumelukut said...

Kakcik,
sambil2 duk berlengkar mcm ular sawa kenyang nih, soal jawap sendiri laaa

hani@debumelukut said...

Ibu dan abah,
Sabun kuning cap tukul tu..hehehee

Zaitun said...

Terhibur juga kan,buat soalan sendiri jawab sendiri.

hani@debumelukut said...

Zai,
tunggu TV3 dtg interview pun tak datang2...

LadyBird said...

coretan dari dalam diri.. :D.. nice.. kreatif.. sendiri soal sendiri jawab.. ala2 muhasabah diri la kan..

hani@debumelukut said...

LadyBird,
Hmm...Kalau dah tak de kerja lain nak buat, camni lah jadi nya, merapu tak habis2...

sal said...

bes n3..menghiburkan ..tq krn rajin dtg ke mari..intai2 tuan rumah..

ieja amieja said...

hahaha..kalau jari dah menderhaka..alamat x de n3 la jawabnyer..

munna said...

MUNNA PUN INGATKAN KAKAK JAWAB MANA2 TAG....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

rajin akak buat n3 nie....hehehe salam kenal ye akak

sahida said...

comel la interview ni Cikgu Hani.. Cikgu, first time saya rasa nk singgah sini sbb 'jentayu' itu. Kalau letak pipit, gagak atau beruang mgkn fikir juga nak sggh/ tak.. hehe! ^_^

sekamar rindu said...

salam....kak,

sejak dulu hingga kini saya sering ikuti perkembangan blog kak..

hani@debumelukut said...

Sal, kalau free memang suka singgah jengok tanah orang..

hani@debumelukut said...

ieja,
dah acap mogok punn

hani@debumelukut said...

MUNNA boleh gang dgn Kakcik.

hani@debumelukut said...

che Jue,
time tak de modal, merapu entah hapa hapa lah dik.

hani@debumelukut said...

Sahida,
ingat tak lagu jentayu/sheila majid tu?

hani@debumelukut said...

Sekamar rindu,
akak pula suka dgn bait2 puisi yg tersulam di blog sekamar rindu tu.

eni osman said...

byk entri yg kadang2 kita terfikir boleh buatkan...good idea....dgn berblog saya dapat jumpa hani....dgn berblog saya dapat masak sedap2 utk family...ahak...:)

MulutPayau said...

saya ingatkan akak jawab tag...rupanya temu ramah sendiri.....paling suka dgn prkataan kwang kwang kwangggg...hahahaha..memang gelak baca....mnghiburkan..

ahmad humairi said...

Aku plak berblog bukan kerana warna....tapi kerana ada.

Ann Huda (Ate) said...

Hahaha...Suka baca N3 akak. Mmg kelasss. Bahasa santai dalam keindahan, ada unsur2 pengajaran dalam senda gurau. Mmg penuh dg ciri2 ke cikgu an gitu.

Chik Att said...

sesekali habaq kat kengkawan apa yang ada dalam hati apa salahnya kan. hehehhehe

ybs said...

suke suke suke.....

hehe

ybs said...

i like.....

hehe

sahida said...

Cikgu Hani, suka sgt lagu tu.. eh, lagu yg nyanyi dgn Nora tu ke? ehehe..

wahida said...

kelakar jawapan akak kenapa berblog tu...kehkeh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...