Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, November 9, 2011

wordless Wednesday 11- Petai apa sebesar ni? Cer teka..


22 comments:

ajumohit said...

Mak aihhh besarnya petai Kak!!! Masak smbl udang best ni hihi

Cikli said...

beko nih kan..??

ieja amieja said...

assalam kak hani..

real ke replika jer??tp nmpk mcm betul la plk..

Marina Monroe said...

Tak pernah jumpa jadi tak tahu nak jawab..

MulutPayau said...

besarnya...petai apa ni kak????

hani@debumelukut said...

Haaa kan dah agak dah...ramai tak kenal buah ni... Saya pun baru pertama kali tengok ni.Entah dari mana lah kawan saya dapat buah ni..real nih bukan replika...Ada siapa2 tau tak kegunaan buah ni?

Chik Att said...

saya pernah tengok. Org kata tak leh makan ... beracun . Betul ke tak tahu lah pulak .....

kak ina kl said...

salam ziarah..besarnya benda ni..pernah tenguk tapi tak tau apa namanya.

iyer betul tu..kita berblog untuk meluahkan rasa hati, berkongsi info dan mendapat kenalan. Selain dari itu insyallah boleh dapat wang sampingan

Kamariah Awang said...

Amboi besarnya ... petai jenis apa ni? Mesti rasanya pun tak sama macam petai biasa... Kalau dimasak sekuali penuh ni...Hihi...

Ibu n Abah said...

Cikgu...
seumur hidup saya... ini baru nampak petai sebesar itu...
kira puas jugaklah makan...
Iyer ker petai...???
atau pokok bunga yang ada kat tepi jalan tu???
Yang bunga dia merah2... terang...

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhhhh....besar bebenor petai neh..

**aahh kak..ila tgk air krim akak ritu la y teringin nak wat tu..heheh..bila dah cuti lik umah..tu y buat ais krim malaysia tu..ehheh

AZANI said...

kak hani
ini talipinggang....


ki ki ki

hani@debumelukut said...

Hahahaahaaa...mcm2 reaksi yer bila tgok petai ni.

CikAtt, org tak makan petai ni, petai hutan jer.

Ina, pernah tgok jugak?

kamariah awang, penuh sekuali dan boleh makan satu kampung.

Ibu dan abah,
tak, bukan buah yg kat tepi jalan tu, ni dari hutan.

Ila, selamat makan aiskrim msia.nak satu aiskrim milo.

Azani, tali pinggang? kakakaakaahh...!besar sgt dik.

ibundo said...

mak ai besau nyer....

che mid said...

Salam, petai gergasi ditanam oleh jentayu...

Anonymous said...

Salam ticer..

Saya tanak jawab soalan tapi nak share satu info yang diambil dari blog ini. (sorry, saya xkenal tuan punya blog ni, harap dia xmarah saya kopipes kat sini utk share)
http://jojetjojet.wordpress.com/


"kalo ade sesapo penyakit susah nak tido mlm, sila baca al-fatihah, diikuti ayat nombo 11, surah al-kahfi yg bermaksud: Lalu Kami tidurkan mereka dengan nyenyaknya dalam gua itu, bertahun-tahun, yang banyak bilangannya."

Zaitun said...

Petai hutan kot...

Aku said...

Isi dia warna merah kan?


biji saga?

munna said...

fuyooo besarnya.....

KuNanGKuNanG said...

boleh wat kenduri ni..hehehe

pena rozie said...

besarnyer....

sekamar rindu said...

salam...akak..

petai betul2 ke tu..? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...