Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Wednesday, January 16, 2013

Now look here and listen class..

Listen!
Hari hari guna perkataan ni dalam kelas.
Arman listen! Nurul listen! Danish listen!
Bukan perkataan baru pun.
Semua ticer pun guna.
Tiba tiba hari ni saya rasa penggunaan nya meluas dah..
Semua orang duk sebut sebut.
Kecik besar tua muda pandai sebut listen.
Apa hal nih?
Aneh dan perasaan nak tau melonjak lonjak.
Saya pun cari lah info kat tenet.
Bukak U tube dan listen.
Oooo....ini rupanya.
Kelakar lah...Sampai dah ada yg rakam suara.
Listen,
Saya bukan nak memihak kebelah mana pun.
Peringatan buat diri sendiri.
Lidah itu lebih tajam dari pedang.
jari yg menaip juga tak kurang tajam nya.
Tapi ni bukan kes jari, ni kes lidah.
Hati hati lah...
Listen,
Nak buat apa2 atau cakap apa2 kena hati2 di 'Musim Menuai' ni.
Jangan nanti padi hampa...
Listen, listen and listen.
Tok sah ulas panjang lebar k.
Baik masuk dapur dan makan apa yang patut.
Tok sah listen, SEE AND JUDGE FOR YOURSELF.
Action speaks louder than words.

4 comments:

kucingorengemok said...

masuk dapur dan makan apa yang patut- kah kah kah... nanti gemok kita nangis sama-sama ye kak

azieazah said...

Tapi bila dok rumah sensorang, takda sapa nak listen kan saya!

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

He he tak nak kata aper, I just want to listen.

secangkir madu merah said...

listen! listen! listen! hehehe.. saya pun mulanya pelik bila tgk dlm fb orang asyik sebut perkataan tu, saya pun cari dlm utube barulah tau... hai macam2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...