Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, January 22, 2013

Sakit

Bila saya cakap kaki melecet lebih sakit dari putus cinta ramai yang tak setuju.
Mereka kata putus cinta penyakit paling menyakitkan..Yer ke?
Maaflah, saya tak pernah putus cinta.
(Mana lah pernah bercinta, muka macam ni dari mudadulu pun tak de orang nak...hehehe)
Kalau hati pernah tercalar pun setakat koyak sikit saja.
Tidak menyakitkan sebab tak berbekas apa pun.
Parut pun tak ada.
Mungkin juga sebab saya ni degil, keras hati maka saya tak mengalah pada cinta.
Tah lah, tak reti nak cakap.
Tua2 ni semua tu dah tak penting. Kan?
Tapi kan, sakit gigi pernah rasa.
Sakit mak oi!
Sakit nak keluarkan seorang bayi dari badan saya ni pun dah saya rasa.
Sakit kena fitnah pernah rasa jugak.
Sakit di hina pun pernah.
Banyak tul perkara2 yg menyakitkan ni yer..
Tu tak kira azab neraka lagi tu.
Kena buat bancian nih, sakit apa yg paling menyakitkan...
Wahai kawan2, saya setuju, luka di hati payah nak sembuh tapi
walau tak sembuh cukup lah kalau ia tak menyakitkan atau memudaratkan.
Biarlah hati begitu dengan kelukaan nya.
Hari ni kaki saya berplaster, masih sakit dan tak boleh pakai kasut.
Huhuhhuhuhuuu....

4 comments:

azieazah said...

Kata orang, ada 3 jenis sakit paling sakit. Sakit gigi, sakit bersalin... dan sakit masa nak mati. Wallahualam.

secangkir madu merah said...

hehehe.. sakit putus cinta tu makan dalam.. amek masa nak sembuh kadang2 sampai tua pun masih terasa sakitnya huhuhu.. rasanya kalau kena sakit kepala yg tak boleh tahan kot.. apa kerja pun tak jadi..

pB said...

kalau boleh pakai sport shoes ke tempat kerja , kan best

amn said...

gigit kasut tu kak....kasi warning sama itu kasut...next time dia tak wat lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...