Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, December 21, 2009

AyhJi and Aunty Yam part2

Ini somewhere kat Ulu Langat ni..Sebenarnya di sini lah port tempat geng cyclist my uncle tu hinggap untuk melepas lelah after cycling for how many km? 40km? 60km?..Dengar cara they all cycle pun kami dah rasa penat, lom try to cycle lagi...Masa kami singgah tu ada pun yang sedang makan kat sini..Kami ni pun singgah sebab my uncle duk promote 'Nasi Ambang' yg famous kat sini..ok ok. lets try,kami ni memang kaki makan.Memang yer, best tul la nasi tu..tgok kat belah kanan nasi tu..Anak ikan tambang kering yang di gorng dgn cili api..Sedapppp..Tapi saya ni kan buat malu company betul lah, siap bungkus bawa balik lagi ikan tu.Hehehehe..Aunty Yam jangan serik bawak saya jalan2 yer..

4 comments:

maiyah said...

sy pun kaki mkn.. ni yg wat laper nih

LIPISLADY said...

Sallam, cikgu hani, apa lagi lauknye tu, yang macam mee tu apa, nih mesti sedak nih..nampak macam nasi kerabu pun ada yek..

hani@debumelukut said...

lipislady,
yg mcm mee goreng tu mmg mee goreng laa..itu unik nye nasi ambang ni, ada mee goreng,rendang daging,goreng tempe,kerabu pucuk paku, ikan kering bercili,kacang goreng n kerisik ke apa tah..u hv to try, sedap.

Tok Ngah said...

Laa kenapa malu utk bungkus? Memang nasi ambeng tu untuk dirasa sedikit kemudian dibungkus utk bawa balik dan share dgn kaum kerabat.

Batu berapa eh? Nak pegi nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...