Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, January 19, 2012

Makcik Noyah ni jual mahal pulak yer..

Orang yg paling saya tak suka di atas bumi ini ialah orang yg mungkir janji.
Jangan lah berjanji dengan saya kalau rasa janji tu tak dapat di tunaikan.
Memang saya 'peel huduh' kata orang Kelantan kalau bab tagih janji.
Arwah bapak saya pernah cakap yang dia serik untuk berjanji apa2 sekali pun dgn saya.
Saya akan tagih dan tagih sampai saya dapat.
Kalau tak dapat saya buru sampai ke lubang cacing pun...
Nangis guling2 tu watak biasa saya di zaman kecik dulu.
(La ni? Hehehe..segan nak ngaku eh)
The moral of the story, baik jangan confident sangat bila buat statement.
Dari awak cakap "Ok, saya datang tepat pukul 8"
baik awak cakap"InsyaAllah kalau tak de aral, saya akan dtg kul 8 nanti."
Saya lebih boleh menerima kemungkinan kalau macam tu.
Ini tidak,
Promising sungguh ayat nya.
Balik2 habuk pun tarak.
Saya ni macam menunggu buah yg tak gugur2.
Jaga awak, kalau awak melintas depan saya hari ni, perang dunia ketiga lah...
Astaqfirullahhhh...Panas mendidih ni!
(Kes tunggu tukang urut yg dah 2 kali membatalkan temujanji ni..Saya ni punyalah sakit 'stiff neck' dari marin...
Kalau saya pulas tengkuk dia bila dia dtg nanti, boleh tak?
Sama2 stiff neck nanti...)

11 comments:

Mieza said...

Assalamualaikum Puan,

Selalu memastikan agar tidak mungkir janji. Harap 'stiff neck' Puan gets better.

IMANSHAH said...

erm sakit badan ke nak mengurut??

azieazah said...

Nak tumpang geram, bleh?
heheehe

sakit badan jadi tambah dengan sakit hati plak eh?

Sabaqqqqqq....

Kakcik Seroja said...

Amboi... larat lagi nak pulas tengkuk orang tu!

Semoga segera pulih dari kesakitan. InsyaAllah. :)

Ibu n Abah said...

cikgu..
part jangan berjanji dan kadang2 tak janji pun.. samalah macam Aisyah.. dia tuntut dan tuntut sampai dapat...
jika cikgu pulas leher tukang urut tu... mahu paralysed pulak dia..ekekekekeke
tengkuk satu tempat yang bahaya.. nak bagi tukang urut pun kena jaga2 sikit..
- hati2 ya cikgu...!

mokwo® said...

bukan nak kata apa lah..tukang urut sekarang memang banyak demand tau!! tak menang tanganlah tuh...tangan dia kan ade 2 jekk!! hihi..sabar ekk!!

pB said...

tak dok hok lain kor ???

Acik Erna said...

Hani..larat ke nak memulas..bila tengah sakit..he he.
anak bogsu acik sama macam hani..jangan cuba2 berjanji ngan dia..nasib baik abang2 dia dah fahama.

munna said...

SABAR KAK.... CARI TUKANG URUT YG LAIN JE LAH

Cikli said...

kena urut urat bekeng

Kamariah Awang said...

Mane sakit urat lagi... mana sakit hati lagi yer tak, cikgu... Sabar ajela.... Innallahama'assobiriin. Hihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...