Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Friday, January 20, 2012

Perkara yg sering kita terlepas pandang..

"Hello...Sapa ni, kat mana ni?"
Laaa...Dah awak dial awak aje lah cakap awak nak cakap dgn siapa.
Kalau bukan dengan saya, saya cakap lah wrong number.
Kalau bukan saya yg awak cari, tak perlulah awak tau siapa saya.
Sebenarnya siapa yg patut cakap "maaf yer salah nombor ni"?
Kita yg bergegas angkat talipon, walau tengah sibuk di dapur pulak yg terpaksa mintak maaf.
Di telinga hanya kedengaran tut tut tut....
Dah letak rupanya dia yer..
Hangit dah gulai saya kat atas dapur tu.
Kesian kat saya.

11 comments:

Kakcik Seroja said...

Betullah kan? Dah dia yang salah nombor, kita pulak yang kena mintak maaf! :(

Ibu n Abah said...

hahahaha...
perkara yg selalu jadi kat saya juga...
dia yg call, dia yg tanya..
biasa ayat tu yg ditanyakan...

hani@debumelukut said...

kakchik seroja,
rupanya ramai yg macam tu.

hani@debumelukut said...

ibu dan abah,
dia org tak belajar adap dan sopan kat sekolah dulu..salah cikgu ke?adoiii

munna said...

ADA GAK YG SALAH NOMBOR ..LEPAS TU MARAHKAN KITA..SELALU KENA

Acik Erna said...

dah dia yang tacakap kan..ish2..lipun..dia lah yang

a.samad jaafar said...

saya pernah kene..bila ditanya siapa saya, saya jwb.."entah..lupa !"

Alin Marlini said...

memang nak kena orang tu :)

klcitizen cikgunormah said...

kena buat silibus baru kat sekolah ni.. adab2. adab bertelefon, adab bercakap.. kan :)

sekamar rindu said...

salam kak..

memang selalu jadi mcm tu...tak sepatutnya berlaku...kadang2 bila terima call...pihak sana akan tanya..

" di mana ni.? siapa ni.?..ishhhh

eelobor said...

hehehe.... selalu gak terkena, dia call kita, dia lak tanya kita sapa. selalunya saya tanya dia balik... nak bercakap ngan saper?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...