Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, August 7, 2012

Harta yg kita bawa bersama...

Seorang kenalan di facebook post foto ni kat wall dia.
Sangat berkesan.
Bila perhatikan foto ni, hati terdetik.
Penat2 kita kejar dunia, ini aje keperluan terakhir kita?
Keluar kerja hari hari ni aje yg kita dapat akhir nya?
Tu, Harta bertimbun tu untuk siapa?
Pangkat dan kedudukan tu dah tak bermakna.
Baka keturunan tu akan kita tinggalkan juga.
Apa yang kita nak bawa pulang selain dari ni?
Amalan?
Pahala?
Dosa?
DOSA?
TAKUTNYA MENGHADAPI MATI TAPI MATI ITU PASTI.

6 comments:

Kak Izan said...

Mati itu Pasti.. semoga kita tidak pernah lupa...

lina said...

Salam teacher...benarkan hanya barang yg kita lihat tak bernilai yg kita bawa....itulah hakikat yg tidak dpt kita dustakan....salam ramadhan teacher..semoga ceria selalu :)

KakNi (CikNi Ahni) said...

ai insaf... bekalan dosa ada ar, bekalan amalan tu entah ada entah tidak, cukup tu mmg confirm tak..

Alin Marlini said...

takut sebab masih byk amalan kurang...

Nizam.Ariff said...

'Baka Keturunan..'

huhuhu...

Anonymous said...

Hanyalah amal yang kita bawa ke alam yang kekal itu. Ya Allah! Himpunkanlah kami semua di dalam jannahmu dengan rahmatmu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...