Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, June 24, 2013

Today

Secara fizikal Ja is getting better.
Cuma my 'Sleeping Beauty' belum bersedia untuk 'sedar '
Those in charge of the ICU are making a plan to move her out.
Yer lah, dalam ICU kuman banyak,
kuman yg dasyat2 pulak tu.
Badan pesakit yg lemah mudah di jangkiti kuman2 ganas tu.
Have to move her away as soon as posible.
So,
According to latest news,
She will be moved out to Wad 10.
But before that, kena pasang PEG dulu.
Agak saya lah, by the end of this week boleh pindah kut, or even earlier than that.
Tahun ni Ramadhan di Wad 10 lah kita.
InsyaAllah.
Pihak hospital amat ambil berat.
Semalam satu mesyuarat khas telah diadakan khas membincangkan soal Ja oleh pihak hospital.
Arahan pengarah lagi.
Betul kan Ja, mummy dah cakap yang semua orang duk tunggu Ja bangkit semula,
Semua orang duk doakan Ja.
Alhamdullilah, syukur amat sangat kerana ramai orang2 yg baik hati di sekeliling kita..
Bunyi khabar Datuk Pengarah Hospital duk pantau Ja setiap masa.Semalam dia call Misi in charge bertanya khabar dan pesan supaya keep him well inform..
Tengok lah Ja, Tuhan permudahkan kita.
Dah cukup byk payah yang kita lalui.
Tuhan tahu kekuatan dan kelemahan kita.
Nanti kalau pindah duk Wad 10 senang lah sikit,
Masa lawatan tak terhad dan suasana lebih 'home friendly'
Kita tunggu dan lihat dulu camna progress Ja hari ni.
Jap lagi nak gi jenguk Ja dan beritau dia..
"Ja, assalmualaikaum, mummy datang ni. baru lepas subuh,hari ke 35 dah ni..."
Ja, can you really hear me dear?
InsyaAllah.

3 comments:

Linda said...

InsyaAllah...harap semuanya dipermudahkan. Mummy dont ever give up k...sampaikan salam saya utk pija.. ;-)

Nik Farhana Izni Nik Mustapha said...

Aunty saya schoolmate peeja. 2013, 29 may kami berkongsi due date yg sama. sepatutnya EDD peeja melahirkan anak keduanya dan saya anak sulong. Keduanya baby boy. Oh ya saya kawan kpd adik2 ipar peeja juga. Peeja bersalin awal 2 minggu dan saya lewat 2 hari. Dan diwaktu saya emergency c-sect 31may2013 wajah yg saya terlintas peeja. Saya rasa mengantuk dan saya collapse dlm OT..kemudian saya gone for two minutes. Alhamdulillah saya diberi izin untuk sedar kembali. Saat itu saya akan ingat peeja. Semoga dia pon bangkit dan sedar dari tidurnya. Peeja i saw u in OT. Please wake up sayang.

Nik Farhana Izni Nik Mustapha said...

Aunty saya schoolmate peeja. 2013, 29 may kami berkongsi due date yg sama. sepatutnya EDD peeja melahirkan anak keduanya dan saya anak sulong. Keduanya baby boy. Oh ya saya kawan kpd adik2 ipar peeja juga. Peeja bersalin awal 2 minggu dan saya lewat 2 hari. Dan diwaktu saya emergency c-sect 31may2013 wajah yg saya terlintas peeja. Saya rasa mengantuk dan saya collapse dlm OT..kemudian saya gone for two minutes. Alhamdulillah saya diberi izin untuk sedar kembali. Saat itu saya akan ingat peeja. Semoga dia pon bangkit dan sedar dari tidurnya. Peeja i saw u in OT. Please wake up sayang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...