Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Sunday, December 28, 2008

Muatan lebih timbangan...

Hari ni kita naik mesin timbang...Bukan JPJ punyalah.! Apa awak ingat I ni Lori container ke??
Mula tu takut gak nak tengok..Dah terpaksa intai dengan hujung mata lah bacaan tu..Berapa? Alamakkkk, tak nak cakap lah, rahsia...!!! Nasib baik tak terbang Alat Penimbang tu ikut tingkap...Nyaris dah..
Wah, berat tul lah I ni..Hehehe, buat2 tak tau pulak.... Tak de, ingat lebih padding tang situ sikit, tang sini sikit saja...rupanya bukan padding lagi lah...kira wrap up dengan lemak dah...Tak pernah2 I seberat ni...Apa kena I ni...Apa pasal boleh naik seheavy ni a?
Bila buat post mortem, hasil nya macam ni..
Gemuk I ni disebabkan oleh.....
1. Makan makanan berlemak
2. Makan tak ikut masa
3. Ini penyebab utama nih...MAKAN BANYAK!!
Ha...Tau pun..Kalau sekadar makan makanan berlemak tu tak jadi masaalah kalau tahu had dia, makan tak ikut masa pun kalau quantiti boleh di kurangkan tak la jadi cam ni..Major cause tak lain tak bukan, overeating n enjoying the food too much.
Dah, tak payah salahkan Yap yang bawa Nasi Belauk, bukan salah Pizza Hut atau McD, Chocolate Ice Cream pun tak berdosa...Nasi Dagang Chek is proven not guilty jugak.
So, Kalau dah diri sendiri yang bersalah menyebabkan 'gemuk' ni..Terima lah balasan nya...Berdiet lah kamu sehingga kamu turun ke berat badan yang tidak membahayakan kesihatan kamu lagi..Thats the verdict.Hu..huuuhuuuu!!!!
( By the way, I snap a photo of my 'big' version..another 3 or 4 months, I'm going to pose for my new version...The thinner version,InsyaAllah...Nak canang satu kampung nnti..Jangan jelessss!!!)

2 comments:

adik nik said...

:)))

aG said...

Amin.....
Insya'Allah.....
x berani nak komen byk2 takut jadi alat timbang tu, huuuuu takut tapi..........
Cakap kemudian nantilah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...