Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, December 18, 2008

Tanda Sayang la tu...


Pot pet pot pet...Bla bla bla...Sumer org tau kn itu bunyi yang paling tak sedap di dengar, bingit telinga!! Membebel la tu...Nenek I suka membebel kat my mum, my mum kejenya tak de lain, bebelkan I and my siblings ni..And according to my kids I too am being like my mum..Membebel jer kerja nya. But do u know that "membebel" comes together with love?? Tak de orang yang tiba2 membebel kat orang yang tak dikenali. ..Acually it is in the form of a reminder..reminding our luv ones to do what should be done..Do you think we will remind it over and over again if the things that should be done is already done on the first place?? Salah orang yg di bebelkan jugakla kan.. Consider yourself lucky lah kalau masih ada orang yang sanggup membebel..Ada orang yang masih sayang la tu. Ada orang ambik berat dan ada orang yang keep reminding u that u r forever luved and cared for.. Someone ada la cerita kat I pasal seorang suami yang sanggup buang wife dia dalam perigi buta sebab bosan dengar isteri dia membebel sepanjang berpuluh tahun kawin.. One day dia rasa sunyi and he went to look for his wife again...Tak di sangka dia bertemu dgn penunggu perigi buta tu yg kurus dan cengkung matanya..Kenapa? Sebab semenjak wife orang tu tinggal dalam perigi tu, penunggu tu dah tak der peace of mind, tido pun terganggu..Infacts dah tak senang duduk dah ..... Hrmmm..ini cerita ke nak perli I ni...??

2 comments:

aG said...

Assalamualaikum wbt puan....
x der niat langsung nak perli ke, nk kata ke... tpi tu cite jer lah.
Tapi, apa yg Nor tulis ni memang betulkan, x kan nak bebel org yg x kenal nanti kena ketok kepala plak, sayang satu bab tpi bab 'mengepek' lain, klau kata awak ni segak/manis + berjurus pd org yg x dikenali... rasa2nya dia x akan marah kut, habis2 dia kata TERIMA KASIH+ nak apa puji2 ni?
++++tak gitu eh+++++

sir. said...

sebenarnya..membebel menurut psikologi merupakan satu usaha kepada mengurangkan apa-apa tekanan.. so x ada masalah dengan pot-pet..biasa lah kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...