Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, January 17, 2011

Bayar harga barang, malu free of charge.

Nak jugak pergi shopping.
Dalam purse ada credit card saja, tunai tak ada.
Jadik. Wang plastik pun duit jugak.
Beli ini ...Beli itu..
Tiba depan cashier dah satu trolley saya angkut.
Pret..pret...pret...
This is my card.
Confident jer.
" Maaf kak, card ni tak leh guna..."
Haah?
Apasal?
Tak kan card kena block pulak.
I smell trouble...
So much so, what to do...?
Turun bawah pergi picit duit di teller lah..
Cian anak saya,
saya terpaksa tinggalkan dia kat counter tu sebagai jaminan saya tak lesap gitu saja.
Alah juruwang tu pun, tak kan lah saya ni nak tipu..
Pernah ke org lain pakai belah tinggalkan barang di kaunter gitu aje?
Tak patut...tak patut..
Penat2 pilih itu ini, kalau balik tangan kosong sah ngigau saya malam ni.
Saya baik hati lah, saya cepat2 bayar tunai..
Tapi sedikit sebanyak saya belajar dari kesilapan.
Lain kali ingat adik2, kakak2, abang2 dan pakcik makcik...
Kalau tau tak de duit jangan ngada2 nak ber shopping sakan!
Kan dah 'drop water face' 30%...........

2 comments:

Kazaztan Team said...

salam,

nsb baik 30% aje yg drop...

Zuraini Kamal said...

saya pon pernah mengalami peristiwa di kaunter bayaran.... ha ha ha kutip semua duit syilling

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...