Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Sunday, March 3, 2013

Captain purple pun tak sebanyak ni baju purple.

Peraturan di sekolah saya dah berzaman macam ni.
Hari Ahad, warna wajib adalah Ungu/Purple.
Nasib baik banyak baju warna ni,
boleh lah gilir2...
Tudung purple ada satu/dua saja.
Good excuse to buy a new tudung atPekan Munduk nanti.
A tudung or some tudungs?
Hentam saja lah.
Saya nak beli 2-3 yg warna purple.
Do you know that purple comes in different shades?
Thousands of purples.
Another good excuse to buy more than one.
What if terbeli tudung purple yg tak sama pulak dengan shades of purple di baju saya tu?
Beli baju purple lah barang sepasang dua...
Beli tudung, beli baju...Beli baju, beli tudung.
Bujaaaak, bijaaaak....!
Hehehe...Otak memang bijak.
Kena bijak.
Nak idup lah katakannn...

5 comments:

insan marhaen said...

Tempat kerja IM pula mulai 1/3/13 kena pakai baju preman sedangkan IM tak punya banyak baju dan malas nak beli dan simpan banyak baju.

mokjadeandell said...

Purple...bijik remia ,cantik dan buat kulit sipemakai nampak glowing.Hari Ahad tentu semua berseri seri di sekolah Hani.Tapi di Perlis hari ni orang pakai baju jingga sambut PM.

Anonymous said...

Salam K'hanny,

tertarik ngan arahan wajib pakai kaler purple on Sunday kat school akak. hmmm.. saya faham bila dah Pengetua arah semua ikut, taat pd pemerintah :) TAPI bila arahan itu xader dalam mana2 pekeliling KPM or General Order(buku tebal yg kita hafal masa penilaian kompetensi..)... wat happen to d teacher klu xmau hikot? I'm curious :)

ryaha

Granny Hani said...

Salam ryaha,
Apa2 arahan pun bila dah di terima sebulat hati, tidak lagi membebankan. Sebenarnya warna tu kami yg pilih dulu. Seronok juga sekali seminggu kami satu sekolah sama warna..melambangkan kerjasama yg bukan senang nak capai and we r proud of it.Selain hari ahad, kalau ada majlis rasmi pun kami ada pakaian khas yg bersesuaian dgn acara..Looks good,hehehe...

Anonymous said...

Wasalam K' hanny for attending 2 my curiousity :) many thanks.

Well, k'hanny I believe u do look good in purple color even though I don't ve a chance 2 see u in it. let's "Dress 2 kill" :)

ryaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...