Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Tuesday, March 12, 2013

Kenapa lantik saya?

Laaa....
Esuk saya kena hadirkan diri untuk TAKLIMAT PENGURUSAN PRAKTIKUM PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN.
Kira di lantik sebagai guru pembimbing bagi bakal pendidik lah ni.
Ni yg tak best ni.
Saya tak suka.
Kenapa pilih saya?
Kerja saya kat sekolah tu dah berlambak.
Not to forget that I have 30 periods of English classes per week.
Awak tak kesiankan saya ke?
Saya ni kan guru biasa biasa saja.
Harapkan pengalaman saja.
Orang lain lagi banyak pengalaman kannnnn.
Saya sebenarnya kesiankan guru pelatih tu aje.
Siapalah dia agaknya yer...?
Nasib tak baik dia lah dapat saya sebagai pembimbing
Saya ni dah la tak berapa mesra alam, garang pulak tu.
( Itu kata orang yg belum kenal saya secara rapat ),
Sometimes I tend to be a little bit fussy.
( My kids surely disagree..for them I am always fussy)
Kedekut kalau bab menilai atau pemarkahan.
Pulak tu never settle for 2nd best, perfectionist sokmo.
Saya awal2 lagi menolak sebab saya tau saya macam mana.
Tapi dah ini namanya arahan, kena terima juga lah.
Kesian budak tu nanti...So please bear with me k.
Who ever you are, I just hope that neither you nor I,
will need extra Panadols.

4 comments:

Kak Rose said...

Salam Ticer, itu tandanya mmg yg terpilih.

bagus sangat moto tu.... never settle for 2nd best, baru lah murid2 akan dapat the best result jugak!

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Tu tanda orang percaya Cikgu memang boleh buat. Tahniah terpilih.

Anonymous said...

Salam n congrats K'hanny,

it is a compliment k'hanny. ada yg memerhati n TAHU menilai kebolehan n kepakaran K'hanny. Go break "their legs" he he he

ur fan,
ryaha

mokjadeandell said...

terkenang masa lalu...nak bagi tugasan kat anak buah bukan hanya tunjuk tunjuk.Its sometimes a tough decision.Silap2 kata pilih kasih,kata tak tau buat kerja..adoi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...