Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, March 21, 2013

Padan lah dia selalu buzy..

Sibuk pun tak apa.
Banyak kerja pun tak apa.
Urusan rumah tangga.
Urusan tempat kerja.
Urusan peribody.
Urusan peribody orang lain.
Banyak tul tugasan rasmi dan tak rasmi.
Sibuk dan menyibuk
dan sekali sekala buat buat sibuk.
Saya suka macam ni.
Biar sibuk, otak kurang sikit duk ulang tayang cerita sejarah.
Biar sentiasa kalut, batu jemala tak sempat duk buat sinopsis itu ini.
Bila badan penat dan letih, kepala hotak pun turut offline awal.
Landing depan TV ke, atas sejadah ke, tak kira tempat terus lena.
Tidur itu nikmat.
Pagi bangun segar bugar..
Happy. Starts a new day fresh and kicking.
Welcome kerja kerja yg berlambak.
Ku terima dengan hati yg terbuka
Mulut tak berenti merungut tapi tu dah my nature dah tu..
So siapa kata best dapat duk diam2 tanpa ada tugas yg perlu di bereskan?
Not me!

3 comments:

mokjadeandell said...

makcik pun.tak suka tak ada kerja.Biar badan letih jangan otak letih.Dok fikir kalah PM cari tarikh PRU.hehe.

che mid said...

Ya ya.. bila dah biasa busybody.. sekali sekala tak busy jadi macam karaaat semacam je.. tak bestkan..

Irfa said...

sebenarnya nikmat tido lena bukan semua org dapat..saya penah dgr ustaz berkata.sbb ada org,dia kaya dan ada segalany..tp x lena tido

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...