Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Monday, September 7, 2009

Mummy,bila nak buat biskut raya?



Hari hari ni lah soalan yang naik pening dah mummy dengar..
Raya lambat lagi anak oi!
Hari ni cuti sempena Nuzul Quran.
Kena jugak buat biskut hari ni,
kalau tak memang non stop la
dia duk nagged mummy ni.
Lepas sahur kita mula k.
Biskut basic saja,
ye lah nanti bila dah pandai
mummy ajarkan yang canggih2 gitu.
Hari ni cukup sekadar
'Biskut Telur Rebus'
dan
'Biskut Dahlia'.
Sebenarnya ini biskut zaman arwah nenek lagi ni, simple but nice..Bau nya saja dah membangkitkan suasana 'Raya'.
Ada kot yang nak resipi biskut ni.
Senang saja, tanya Anis.
Ok Anis, dah puas hati?
Dah boleh mummy have some peace of mind?
Yes, mummy nak TIDO!



6 comments:

umimanja said...

salam ziarah......cikgu hani nampak sedap je biskut tu.. kak umi memang suka mkn biskut dahlia, minta resepi boleh? Kalau boleh nk resepi dua2 sekali....hahaha.tkasih

maiyah said...

salam.. haa.. dah sampei time bikin kuihhh

hani@debumelukut said...

senang jer umi.secawan butter,3/4 cawan gula,11/2 cawan cornflour,3/4 cawan flour,3/4 cawan custard,baking powder 1/2 s.teh,1 egg, garam sikit n vanilla. kalau lembik tambah cornflour sikit lagi..

hani@debumelukut said...

biskut telur rebus
4 egg yolk(rebus keras)
4 sudu besar butter
4 sudu besar gula
12 sudu besar gandum
1sudu teh b.powder
vanilla
cara-cara=macam buat biskut biasa.

umimanja said...

terima kasih cikgu hani atas pemberian resepi. Ingat esok nk buat. Cikgu hani duk kat mana? Umi kat Tmn Pinggiran Golf, Kemumin.

hani@debumelukut said...

laa..dekat jer tu dgn kita.add kita kat ym k, nnti boleh chat.
nohnorhani@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...