Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, February 3, 2011

Bohong Sunat

Ada ke such a thing as bohong sunat?
Mana ada kannn...?
Tapi semua orang pernah bohong sunat.
Jangan tak ngaku, paling tidak sekali.
Saya banyak kali.
Kenapa perlu bohong sunat?
Nak jaga hati orang lain.
Nak 'Say no' dengan cara lebih sopan kot.
Dengan siapa kita bohong sunat ni?
Dengan kekawan.."Tak, awak nampak ok"
Walhal kita tau dia nampak gemuk dengan baju tu.
Dengan Boss.."Bole saja,tak de masaalah, esuk saya siapkan..."
Walhal dalam hati..Apalah boss ni, org nak bercuti di bagi nya kerja..pot pet pot pet.."
Dengan roommate..."Sakit kepala lah hari ni..."
Walhal nak cakapnya..Hari ni kita makan nasi bungkus boleh?
Gelak laaa...Awak punya bohong sunat laaaagi dasyat.
Bila agaknya kali terakhir awak bohong sunat?
Saya?
Baru kejap tadi...

2 comments:

LIPISLADY said...

Sallam, cikgu Hani,
Kali terakhir saya bohong sunat sekarang,
"Saya belom lapar lagi" tapi perut dah bunyi crup,crup, crup, tapi nak berblog punya pasal, terpaksa bohong sunat pada diri sendiri. hehe..

hani@debumelukut said...

Hahahaaa..kalau bab makan saya terbalik lak..masih kenyang pun saya cakap saya lapar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...