Tetamu yang sentiasa memeriahkan laman saya..TQ

Thursday, February 3, 2011

Ko nak makan nasi melukut dan sayur keladi ke ikan?

Ini kolam kecik di tepi tangga.
Tempat yang paling saya suka duduk duduk.
Sambil tengok ikan, bagi makan ikan.
Tapi ikan ni pun satu hal lah..

Ada ikan peacock.
Kecik dan tak lawa langsung.
Yang lawa dah mati agak nya.
Ada juga ikan Kap.
Bagi makan pun tak besar besar.
Ke kamu nak makan nasi melukut dan sayur keladi?
Ke nak duduk dalam perigi biru?
Ngada2 sungguh ikan2 nih.
Ikan2 ni boring agaknya duk dalam kolam kecik.
Stress.
Dah tu liar pulak tu.
Nampak orang terus nyorok di balik akar pokok.
Tak mesra langsung.

Ikan ni langsung tak mencontohi tuan dia.
Tengok tuan dia ni,
Makan tak banyak pun kembang juga.
Tapi tak lah makan beras melukut..Beras siam lagi you!
Sayur keladi? Sedap jugak tu..
Bukan main senyum lagi untuk kamera nih,
Hadapi segalanya dgn senyuman.
Syukur walau tinggal di rumah kecik saja.
Tak stress pun.
Mesra alam pulak tu.
Heheheheee..
Kata orang,
Dah naik lift tu tekan sendiri la kannn...

4 comments:

Ibu n Abah said...

puan hani...
terima kaseh sudi singgah di blog saya...
nanti saya linkkan blog puan...
salam kenal dan salam ziarah dari saya...

Mak Su said...

waduh, mmg mengasyikkan, terapi minda

hani@debumelukut said...

Ibu dan Abah,
Salam kenal dari saya juga.Ziarah puan di hargai.

hani@debumelukut said...

Mak Su,
betul, terapi minda.
tapi akhir2 ni saya frust dengan ikan2 saya tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...